ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Razstava fotografij LETALA študenta Luke Artelja

Foto Razstava L Artelj m Na  Šolskem centru Kranj smo v ponedeljek, 5. februarja odprli že 22 fotografsko razstavo. Od septembra 2012 se je zvrstilo kar nekaj zvenečih imen iz sveta fotografije, med drugim Tone Stojko in Tomaž Lunder. S svojimi podobami Afrike se je predstavil Tomo Križnar, gostili pa smo tudi fotoreporterja Dela Mateja Družnika.

Svoje fotoutrinke so na ogled postavili tudi dijaki naše šole, ko so spoznavali naravo Zreškega Pohorja ali pisani svet Balkana. Ljubitelji fotografije so si lahko ogledali podobe iz živalskega sveta, nočnih podob ter  utrinke iz 70 letne zgodovine naše šole.

Tokrat se  nam predstavlja ljubiteljski fotograf Luka Artelj. Na razstavi z naslovom Svet letal je  70 fotografij letal, ki so bila posneta na različnih letalskih mitingih širom po Evropi.

Mladi fotograf Luka Artelj na Šolskem centru Kranj obiskuje Višjo šolo smer elektroenergetika. Poleg elektrike, s katero se bo, kot pravi sam,  ukvarjal poklicno,  ga že od malih nog zanima modelarstvo. Ljubezen do letalstva pa je z leti rasla in postal je navdušenec nad vsem kar leti v zraku in vsaj malo diši po kerozinu. Že kot majhen fantič se je navdušil nad modelarstvom. Sprva enostavni modeli so z leti pričeli rasti. Luka danes izdeluje avtorske leteče modele letal.

Ljubezen do letal ga je kasneje popeljala na letalske mitinge.  Ker je hotel podobe letal trajneje ohraniti, jih je začel fotografirati in s tem postal tudi fotografski navdušenec. Fotografije na razstavi so bile posnete v lanskem letu med drugim v Sloveniji, Avstriji, na Poljskem ter Parizu.  Vrhunec je bil na letalskem mitingu vseh mitingov MAKS v Moskvi.  Na razstavi je le majhen delček iz množice fotografij nastalih v preteklem letu. Večina letal je posnetih v zraku, med vzletom, v letu, pri izvajanju akrobaciji. Predvsem so to vojaška letala in helikopterji, med njimi pa lahko najdemo tudi civilna - potniška letala in seveda tudi letalo slovenskega konstruktorja Pipistrela.

Luku motivov za svoje fotografije ne bo zmanjkalo. Morda pa jih bo nekoč nadgradil s posnetki iz zraka.

Priprava in postavitev razstave: Srećko Simović, univ. dipl. inž. ele., Irena Jerala, prof., Polonca Hafner Ferlan, prof. Pri postavitvi so sodelovali dijaki 4.Ma razreda STŠ: Nik, Nejc, Adrijan in Rok.

Besedilo: Irena Jerala

Otvoritev razstave - fotogalerija (Srećko Simović)

vcenter2024

facebook  linkedin    slovensko english

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information