ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Projekt RISE

RISE-logo

                            sofinanciranje ERASMUS+

 

 

 

Namen projekta RISE je oblikovanje  podpornih okolij za razvoj inovativnih podjetniških idej - Innovative Hubs - na šolah.

Cilji projekta:

  • študentje pridobijo podjetniške kompetence z reševanjem problemov v lokalnem okolju in lokalnem okolju drugih partnerskih šol po Evropi z uporabo inovativnih metod značilnih za realna start-up podjetja.
  • študentje, vključeni v Innovative Hubs, bodo delovali kot mentorji za ljudi in ustanove v regiji in jim bodo pomagali pri reševanju družbenih in splošnih problemov.
  • študentje, sodelujoči v projektu bodo pridobili značko socialnega podjetnika s katero bodo dokazovali pridobljene kompetence na področju socialnega podjetništva in inovativnost.

Več...

Uvodno srečanje partnerjev v okviru projekta RISE (2. in 3. 11. 2018)

Uvodno-srecanje-partnerjev-v-projektu-RISE-november-2017-m

                           sofinanciranje ERASMUS+

 

 

 

2. in 3. novembra je v Bremnu (Nemčija) potekalo uvodno srečanje partnerjev projekta RISE.

Predstavniki vseh konzorcijskih partnerjev smo se srečanja udeležili.

Vodja projekta Miguel Civera je natančno predstavil kako bo projekt potekal. Določili smo okvirne datume dogodkov in se dogovorili o načinu komuniciranja ter protokolu poročanja.

Drugo srečanje partnerjev v okviru projekta RISE (8. in 9. 5. 2018)

rise-2-srecanje-m

                           sofinanciranje ERASMUS+

 

 

 

Drugo srečanje partnerjev v okviru projekta RISE smo gostili v Sloveniji. Natančneje smo definirali vsa tri usposabljanja in določili datume le-teh:

Nemčija (18. do 22. 6. 2018),

Španija (26. do 30. 11. 2018),

Slovenija (1. do 5. 4. 2019).

Dogovorili smo se tudi za datum naslednjega srečanja partnerjev: 24. in 25. 1. 2019 v Španiji.

Dogovorili smo se tudi za valorizacijo in diseminacijo projekta, ki ju bomo izvajali zaradi boljše prepoznavnosti projekta in večje dodane vrednosti. Projekt lahko sledite na facebook-u.

Mednarodno usposabljanje - Social Entrepreneurship Training LTTA "RISE"

Skupna slika

                              sofinanciranje ERASMUS+

 

 

V okviru projekta RISE so se naši študentje Denis Delič, Luka Artelj, Luka Demšar in Anže Plantan pod mentorstvom Primoža Kurenta in Gabrijele Krajnc udeležili mednarodnega usposabljanja "Social Entrepreneurship Training LTTA". Usposabljanje je potekalo od 18. do 22. junija 2018 v Bremnu (Nemčija). Več si lahko o usposabljanju preberete v poročilu, ki ga je pripravil Denis Delić.

 

Več...

MEDNARODNO USPOSABLJANJE - VALIDATION TRAINING WEEK

sofinanciranje ERASMUS+

 

 

 

V tednu od 26. do 30. novembra 2018 so se študentje VSŠ ŠC Kranj udeležili usposabljanja "Validation Training Week". Usposabljanje je bilo organizirano v Valenciji v obdobju med 26. in 30. novembrom 2018. Študentje Denis Delič, Luka Artelj, Lovro Pirjevec in Anže Plantan so pod mentorstvom Gabrijele Krajnc in Primoža Kurenta pridobivali znanja s področja podjetništva. 

Več si lahko o usposabljanju preberete v poročilu, ki ga je pripravil Denis Delić: RISE_-_2._usposabljanje.docx.

 

 

Predstavitev projekta RISE na Bledu

V petek, 14.6.2019, so se študentje VSŠ ŠC Kranj, ki sodelujejo v projektu RISE, udeležili posveta "Kako socialna podjetja prispevajo k doseganju ciljev trajnostnega razvoja?" v hotelu Astoria, Bled.
Na razstavi izdelkov slovenskih socialnih podjetij so predstavili razvoj invalidskega vozička, ki ga lahko upravljamo z mislimi.

 

Več...

MEDNARODNO USPOSABLJANJE - REGIONAL INNOVATION HUBS

Kranj usposabljanjeOd 1. do 5. aprila 2019 smo v Kranju organizirali usposabljanje v katerem so udeleženci spoznali kako uspešno ustanoviti regijski "Innovation HUB". 

Usposabljanje je večinoma potekalo v prostorih ŠC Kranj. Po uvodnem spoznavnem dnevu so študentje spoznali možnosti za vzpostevitev  regijskih "Innovation HUB". Ogledali so si tudi zavod 404 kot primer dobre prakse. V času usposabljanja so nadgradili svoje znanje na področju predstavljanja poslovnih idej in marketinga.

 

december 2022
ptsčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

um logo

logo ESRRa