ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Talentjourney - skupni kurikul

TalentJourney logoErasmus sofinanciranje

V okviru projekta Talentjourney pilotno izvajamo skupni kurikul s področja IoT.


Področje IoT je danes prisotno povsod. Izvedli smo mednarodno raziskavo med podjetji iz Slovenije, Italije, Estonije, Finske in Nemčije in ugotovili katera znanja v okviru IoT so trenutno najbolj potrebna. Na podlagi te raziskave smo se usmerili na naslednja področja:
- Umetna inteligenca in kibernetska varnost
- Robotika
- Razvoj produkcijskih procesov
- Podatkovna znanost

SKUPINSKO DELOV sodelovanju s podjetji smo razvili module za omenjena strokovna področja. Eden od ciljev projekta Talentjourney je izvajanje skupnega kurikula. Skupni kurikul je poseben način izvajanja izobraževalnega programa, kjer v izvajanju sodeluje več izobraževalnih organizacij. Partnerice konzorcija se skupaj dogovarjajo za celoten izobraževalni program in ob koncu podelijo enotno potrdilo o uspešno opravljenem izobraževanju. Partnerske organizacije so lahko iz iste države ali pa je partnerstvo mednarodno.


V projektu Talentjourney skupni kurikul pilotno izvajamo v štirih državah: Italiji, Sloveniji, Estoniji in na Finskem. V tednu od 27. 9. do 1.10.2021 izvajamo modul »Umetna inteligenca in kibernetska varnost«. Organizirajo ga na ŠC Nova Gorica, v modulu pa sodeluje tudi šest dijakov STŠ: Tilen Juričan, Dominik Čosič, Yovan Raev, Žan Rozman, Patrick Lintag Demšar, Joshua Lintag Demšar. Dijaki so spoznali osnove umetne inteligence in kibernetske varnosti in reševali izzive iz omenjenih področij. Spremljali so virtualno predstavitev podjetja Kolektor in se pripravili na predstavitve svojih rezultatov zadnji dan.

 

avgust 2022
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

um logo

LOGO razvoj podezelja