ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Pričetek izvajanja mednarodnega projekta LoCaRe-ESA

locare1V našem okolju je varovanje okolja že znana beseda in dejavnost. Da bi jo okrepili z dodatnimi aktivnostmi na področju osveščanja mladih in tudi najmlajših, smo se ob podpori BSC Kranj uspešno prijavili v mednarodni projekt LoCaRe.

 

LoCaRe (Low Carbon Economy Regions) je projekt, ki poteka pod okriljem INTERREG IV C programa Evropske komisije. Program spodbuja razvoj rešitev za znižanje nivoja izpustov ogljikovega dioksida na regionalni in lokalni ravni ter obenem prispeva k razvoju gospodarstva.

 

Projekt v Gorenjski regiji vodi Tehniški šolski center Kranj, v njem pa sodelujejo partnerske šole: 

 

- Biotehniški center Naklo,

- Osnovna šola Orehek

- Osnovna šola Franceta Prešerna,

- Osnovna šola Šenčur,

- Osnovna šola Škofja Loka - Mesto,

- Osnovna šola Cvetka Golarja,

- Šolski center Škofja Loka-Srednja šola za lesarstvo,

- Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica ter

- ESIC Kranj-Gradbeno storitvena šola.

 

Več...

Mednarodno delovno srečanje partnerjev projekta LoCaRe ESA na TŠC Kranj (25.-26.1.2012)

locare1Tretje srečanje partnerjev, tokratna država gostiteljica je bila Slovenija.

V sredo in četrtek, 25. in 26. januarja 2012, je na TŠC Kranj potekalo delovno srečanje partnerjev Projekta LoCaRe ESA z Danske, Španije in Italije ter predstavitev dela partnerskih šol z Gorenjske. Udeležence sta pozdravila in nagovorila tudi župan Mestne občine Škofja Loka Miha Ješe in podžupan Mestne občine Kranj Bojan Homan.

Več...

Drugo izobraževalno srečanje vseh partnerjev Gorenjske (5.4.2012)

locare1V okviru mednarodnega projekta LoCaRe ESA – Okoljski ambasadorji smo v četrtek, 5. aprila 2012, na Tehniškem šolskem centru Kranj organizirali izobraževalno srečanje vseh partnerjev Gorenjske.

 

Vsebine so predlagali mentorji in so se nanašale na obnovljive vire energije, predstavitev ekovasi, meritve mikroklimatskih parametrov v objektih kulturne dediščine in predstavitev projekta Varuhi univerzuma. Udeležili so se ga mentorji, učenci in dijaki sodelujočih šol.

Več...

Strokovna ekskurzija za ambasadorje in udeležence mednarodnega projekta LoCaRe ESA (5.5.2012)

modraze07V soboto, 5.maja 2012, smo izvedli strokovno ekskurzijo za ambasadorje in udeležence mednarodnega projekta LoCaRe ESA. Kar trideset se nas je zbralo in odpeljali smo se v občino Poljčane, kjer smo si ogledali dva učna poligona: za ekoremediacije v Modražah in za permakulturo v Dolah.

 

Več...

Gorenjski Glas, 20.4.2012: Projekt za nizkoogljično družbo

clanek mic_m

Zaključna konferenca projekta LoCaRe ESA - Evropski okoljski ambasadorji (TŠC Kranj, 16. 11. 2012)

SLIKA1mOb koncu izvajanja projekta LoCaRe ESA – Evropski okoljski ambasadorji smo v petek, 16. novembra, na TŠC Kranj organizirali še zaključno konferenco. Udeležili so se je mentorji, učenci in dijaki nekaterih sodelujočih šol ter predstavnica Združenja zgodovinskih mest Slovenije Mateja Hafner.

 

Vodja projekta Nataša Kristan Primšar je uvodne besede namenila pregledu celotnega projekta in doseženim ciljem. Ti so se vsebinsko nanašali na varčevanje z vodo in elektriko, ravnanje z odpadki, racionalno ogrevanje ter varčevanje z energijo v objektih kulturne dediščine. V nadaljevanju je ddr. Ana Vovk Korže predstavila sistem samooskrbe z naravnimi in zelenimi sistemi.

Več...

Zbornik projekta LoCaRe ESA - Okoljski ambasadorji

locare esaOb zaključku mednarodnega projekta LoCaRe ESA - Okoljski ambasadorji, smo izdali zbornik. V prvem delu je na kratko opisan potek projekta pri vsakem od partnerjev. Opisi so v italijanskem, danskem in španskem jeziku s prevodom v angleščino. V drugem delu smo predstavili potek dela pri nas. Članki so pisani v slovenskem jeziku s kratkim povzetkom v angleškem jeziku. Na ta način smo želeli posredovati naše ideje o pomenu trajnostnega razvoja čim širši javnosti.

 

pdfZbornik (4.54 MB)

 

Pripravila: Nataša Kristan Primšar, univ. dipl. inž.

december 2022
ptsčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

um logo

logo ESRRa