ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

On line delavnica »Design thinking«, 12. november 2020

TalentJourney logosbeneficaireserasmusleft sl 0 1

V okviru razvojnega projekta Talentjourney smo imeli izkustveno on line delavnico, pri kateri smo uporabili metodo kreativnega reševanja izzivov »design thinking«. V pomoč nam je bilo orodje MIRO. Spoznali smo proces inoviranja po metodi, ki izhaja iz potreb uporabnika – racionalnih in čustvenih. Za to metodo je značilna ekstremna osredotočenost na uporabnika ter hitro prototipiranje in testiranje rešitev.

V našem primeru je cilj projekta pripraviti module za nadnacionalno platformo centrov odličnost, ki bodo podjetjem pomagala izboljšati učinkovitost in uspešnost poslovanja, udeležencem izobraževanja pa konkurenčnost na trgu dela.

Osredotočili smo se na dva uporabnika izobraževanja: 18-letno dekle, ki se izobražuje na področju računalništva in udeleženca izobraževanja odraslih. Iskali smo izzive s katerimi se študenta spopadata v času izobraževanja in pri vstopanju na trg dela. Informacije o njima smo poskušali analizirati (obnašanje, potrebe, vrednote…), nato pa opredeliti resnični izziv, potrebe. Delali smo v skupinah z metodo »brainstorming«. Idejo smo preizkusili z udeleženci iz vrst študentov, ki so komentirali naše ugotovitve. Proces je potekal v štirih fazah »The Double Diamond Modela«: odkrivanje vpogleda v problem, definiranje področja na katerega se želimo osredotočiti, razvijanje možne rešitve in dostavljanje rešitve, ki deluje.

slovensko english

november 2021
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information