ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Projekt ODLIČNOST - evalvacija

Odličnost polno imeLogo EKP sklad za regionalni razvoj SLO slogan
Podpora udeležencemNamen Vozlišča podjetniške odličnosti je z izvedbo zastavljenih aktivnosti reševati problem podpornih storitev, ki so nujne za prehod od poslovne ideje do uspešnega posla, razvoj in izvedbo podpornih storitev s pomočjo katerih bodo start-up podjetja hitreje in boljše uvajala inovativne produkte in storitve, tehnologije, proizvodne procese in poslovne modele za dvig njihove konkurenčnosti ter promocijo horizontalnega in vertikalnega povezovanja med podjetji za inovacije, raziskave in razvoj, proizvodnjo in prodajo. Združevanje podjetij v vozlišča ali centre odličnosti tudi logistično olajša zagotavljanje poslovne podpore. Dostop do novega znanja je lažji, če imajo podjetja neposredne povezave z regionalnimi/mednarodnimi univerzami, raziskovalnimi laboratoriji in višjimi šolami. Delovni prostori na kraju samem (ali v bližini teh institucij) pa izmenjavo znanja še dodatno olajšajo.

VSI

 

 Usposabljanja ZoomNa podlagi evalvacije smo partnerji pripravili nadgradnjo začrtanega poslovnega modela nadgradili v smislu vzpostavitve podjetniškega vozlišča, ki bo vključeval vse bistvene sestavine: programska, vsebinska, kadrovska struktura sodelavcev, fizična infrastruktura in finančna infrastruktura.

 


Na področju programsko vsebinske infrastrukture bo to zajemalo nadaljnje programe usposabljanj, demonstracij, vključitev znanih podjetnikov, ki bodo delovali kot »poslovni angeli«. Poudarek podjetniških podjemov pa bo na izrabi endogenih potencialov posameznih lokalnih okolij.


Na kadrovskem področju se bomo v prihodnje usmerili v kadrovsko upravljanje sodelavcev in talentov (zaposlitev novih sodelavcev, sistem prepoznavanja in dela s talentiranimi dijaki, študenti in drugimi zainteresiranimi prebivalci območja LAS Gorenjska košarica in širše).


Načrtujemo tudi zagotovitev fizične infrastrukture, ki bo obsegala ustrezno infrastrukturo kot je lokacija, prostori za delo in prostori za druženje, kar lahko ponudijo vključeni partnerji operacije.


Prav tako načrtujemo iskanje virov sistemskega financiranja v letih po zaključku operacije, možnosti so javna sredstva države in lokalnih skupnosti, evropska sredstva, sponzorstva, donatorstva ipd.


Vsi prebivalci, še posebej ciljne skupine, bodo imele možnost sodelovati v Vozlišču podjetniške odličnosti tudi v prihodnje, v letih po zaključku operacije, saj se izkazuje velika potreba po podpornem okolju, ki bo omogočal razvoj podjetniških podjemov, ki temeljijo na izrabi lokalnih endogenih potencialov. Še posebej je ta potreba izpostavljena pri mlajših od 35 let na celotnem območju LAS Gorenjska košarica, zlasti dijakov in študentov srednjih in višjih šol na območju LAS Gorenjska košarica, ki želijo v času šolanja in po njem začeti svojo podjetniško pot.

vcenter2024

facebook  linkedin    slovensko english

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information