ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Šolska prehrana

Z novim šolskim letom bo vsem dijakom, ki bodo prisotni pri pouku, zagotovljen topli obrok. Začetek obratovanja šolske kuhinje bo določen na začetku šolskega leta. Dijaki malicajo v času, ki bo določen v urniku.

V šoli bo omogočen dnevni topli ali hladni obrok v višini 2,42€. Odmor za topli obrok imajo dijaki v urniku in traja eno šolsko uro.

Po Zakonu o šolski prehrani (Ur. l. 3/13) so dijaki družin, katerih dohodek ne presega 42% povprečnega mesečnega dohodka na osebo od neto plače, upravičeni do subvencije. Vlogo morajo oddati na najbližji Center za socialno delo, na podlagi vloge pa CSD izda odločbo o višini pripadajoče subvencije.
Subvencija se upošteva, če dijak obrok dnevno prevzame. V primeru, da dijak obroka ne prevzame, niti ga pravočasno ne odjavi, plača polno ceno obroka, to je 2,42€ dnevno.
Do pridobitve odločbe o subvencionirani prehrani plačuje dijak polno ceno malice, ki se od dne veljavnosti odločbe povrne.
Dijaki bodo v septembru prejeli dijaške izkaznice, preko katerih bo potekalo evidentiranje obrokov in pa naročanje na tedenske menije. Dijaška izkaznica omogoča naročanje in odjavo obrokov preko spletne strani.
V skladu z Zakonom o šolski prehrani (Ur. l. št. 3/13) so izdelana Pravila šolske prehrane, ki natančneje opredeljujejo organizacijo in subvencioniranje šolske prehrane. Po postopkih sprejemanja organov šole bodo Šolska pravila prehrane objavljena na spletni strani šole.

kontakt: helena.maticic.hostnik@sckr.si

 

november 2022
ptsčpsn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

rss  facebook  instagram tiktok youtube

office-365-cloud


 

objem logo

 

logo-Ekosola

 

 

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information