ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Spoštovani maturanti in maturantke Strokovne tehniške gimnazije!

Letošnje šolsko leto in z njim tudi priprava kot tudi izvedba splošne mature - je bilo v vseh pogledih izjemno. Predstavljate že drugo generacijo maturantov, ki zaradi izrednih razmer - epidemije Covida-19 - kar nekaj mesecev ni mogla prestopiti vrat Šolskega centra Kranj in ste tako imeli pouk na daljavo.

 

Ko sem spremljala letošnjo maturo, in seveda vas, dragi dijaki, pa sem prišla do zaključka, da ste čutili določeno mero resnosti, odgovornosti in spoštovanja do splošne mature. To pomeni, da ste razumeli, da gre za najpomembnejši preizkus zrelosti ob koncu gimnazijskega izobraževanja, da gre za zunanje preverjanje znanja na nivoju države in da sedaj veste, zakaj smo vam 'težili' štiri leta.

 

Glede na vaše dosedanje delo so današnji rezultati mature pričakovani. Kot šola smo dosegli odličen uspeh. In sem zelo ponosna. Na vas, dragi dijaki in naše odlične profesorje.

 

Želim vam lepe počitnice in veliko uspeha na vaši nadaljnji poti.

 

Generacija 2021 – Srečno!

 

Vaša ravnateljicamatura7

matura1

matura2

matura3

 

matura8

 

Odličen rezultat na splošni maturi

Strokovna tehniška gimnazija je zabeležila letos odličen rezultat na maturi. Maturo so opravili čisto vsi, ki so pristopili.

Zelo veseli smo in ponosni na naše dijake, kot tudi zahvala profesorjem, ki so dijake uspešno pripravljali na maturo.

 

matura4

Anketa za maturante Strokovne gimnazije

Spoštovani maturanti,

Državna komisija za splošno maturo in Državni izpitni center bosta tudi letos izvedla anketo za dijake. Anketa bo v elektronski obliki. Na anketna vprašanja boste lahko odgovarjali med 12. in 30. julijem 2021.

Do ankete boste lahko dostopali na spletni strani http://matura.ric.si s klikom na povezavo Anketa za dijake.

Anketiranje je anonimno.

Državna komisija za splošno maturo in Državni izpitni center želita, da na anketo odgovori čim več dijakov, zato prosimo, da v anketi sodelujete.

Tajnica ŠMK SM:                                                                                                      Ravnateljica:

Tatjana Zupan                                                                                                           mag. Lidija Goljat Prelogar

Uspešen plavalec Sašo Boškan, dijak 3. letnika Strokovne gimnazije

Naš dijak Sašo Boškan je trenutno eden izmed najboljših mladih plavalcev v Sloveniji. Nanj smo zelo ponosni, več o njem in njegovih dosežkih pa si lahko preberete v junijski Kranjčanki (Saso_Boskan.pdf).

Bravo, Sašo!

 SasoB Bazen

Učbeniki za šolsko leto 2021/22

V prilogah so seznami učbenikov za posamezne letnike. Izposoja bo potekala prvi teden septembra, za bodoče prve letnike pa boste navodila prejeli ob vpisu.

Prosimo, da ne lepite nalepk neposredno na učbenike in tudi ne na ovitke, ker se težko odstranijo. Dijaki lahko s pomočjo kod vedno preverite svoje izposojene učbenike. Hvala.

pdf1-letnik-sg.pdf  pdf2-letnik-sg.pdf  pdf3-letnik-sg.pdf  pdf4-letnik-sg.pdf

Tehnofobija ni za ženske - Evropski izziv

Projekt Mestne knjižnice Kranj Tehnofobija ni za ženske želi prodreti globlje v razumevanje prednosti in izzivov, s katerimi se soočajo ženske na znanstveno-tehnološkem področju. S pomočjo posvetovalne skupine želimo zaznati in podpreti potrebe lokalne in širše skupnosti - zanima nas, kako lahko knjižnica (s ponudbo izobraževanj, delavnic in drugih dogodkov) poveže skupnost k spodbujanju žensk za udejstvovanje v znanstveno-tehnoloških okoljih.

Več o projektu si preberite na povezavi: https://www.mkk.si/asset/KGLzNbQgWNxaNdeHS

Uspeh na državnem tekmovanju iz geografije

Dijak Tjan Borovnica iz 1.Gb se je 24. 4. 2021 udeležil državnega tekmovanja iz geografije. Zaradi COVID razmer je tekmovanje potekalo na daljavo v aplikaciji Zoom.

Tjan je dosegel SREBRNO priznanje iz znanja geografije v kategoriji SŠ B.

Za dosežen rezultat mu iskreno čestitamo.

Kranj, 10. 5. 2021                                                                             

Pripravil: Matej Lavtižar, prof.

www.facebook.com/SG.SCKR   www.instagram.com/sg.sckr   www.youtube.com

vcenter2021

julij 2021
ptsčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

office-365-cloud eduroam inovativna-pedagogika podvig

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information