ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

info dan

Študij v tujini

14. 11. 2022 ob 19h - Kako s športno štipendijo na študij v ZDA?

Z nami bo Luka Vončina, profesionalni košarkar, katerega športno in karierno pot je močno zaznamovala študijska izkušnja v ZDA, kamor je odšel s pomočjo športne štipendije. Luka sedaj uspešno usklajuje športno kariero in poslovni svet. Je tudi ustanovitelj društva LV PROSPECTS, ki mladim pomaga na poti do študija v ZDA.

Z Luko vas bomo popeljali v svet športnih štipendij ter vam tako pomagali pri odločitvi in prvih korakih, ki jih morate narediti, če ste dijak športnik in si želite študirati v Ameriki. Pogledali bomo tudi, kako poiskati šolo, katere korake zahteva prijava, kakšen znesek lahko krije športna štipendija, kakšne so razlike med divizijami, kako poteka usklajevanje športnega in študijskega življenja in še marsikaj drugega.

Na dogodek se je treba prijaviti: https://bit.ly/3UJ5YoT

Povezava do FB dogodka: https://fb.me/e/230LQaDSK

16. 11. 2022 ob 17h - Življenje v kampusu v New Yorku (dogodek v angleškem jeziku)

Ste se kdaj spraševali, kako je zares živeti in študirati v New Yorku? Vse navdušence nad New Yorkom toplo vabimo, da se nam pridružite. Na nekoliko drugačnem webinarju z Emily Dorso iz Saint Francis College-a boste izvedeli, ali je življenje v kampusu v New Yorku res tako, kot ga vidimo v filmih in serijah. Predstavila bo razloge za študij v New Yorku in izvedeli boste tudi nekaj o zgodovini in geografiji "Velikega jabolka".

Na dogodek se je treba prijaviti: https://bit.ly/3fUeuCs

Povezava do FB dogodka: https://fb.me/e/2nDF3jnlD

S prijaznimi pozdravi,

 

Katja Cankar

Oddelek za štipendije in programe Ad futura

Informacijski center za študij v tujini in EducationUSA center

T +386 (1) 434 15 91

pngcampus_life_NYC.png

pngšportna_štipendija.png 

Predstavitve študijskih programov

Tudi v tem šolskem letu nadaljujemo s predstavitvami študijskih programov in poklicev, za katera vsako leto velja večje zanimanje med dijaki.

S prvimi predstavitvami začenjamo že v času jesenskih počitnic. Tako kot v lanskem šolskem letu vam bom v nadaljevanju pošiljal informacije o predstavitvah v ponedeljek dopoldan za predstavitve v tekočem tednu, vključno s predstavitvijo v naslednjem ponedeljku.
Če kdo od vas teh sporočil ne želi prejemati, vas vljudno prosim, če mi to sporoči v povratni elektronski pošti.

Pa začnimo 😊

sreda, 2.11.2022 ob 19:00  – predstavitev študija v tujini (Študij v ZDA); LV Prospect (Luka Vončina, ki je študiral v ZDA; obvezne prijave: www.pro-mind.si

četrtek, 3.11.2022 ob 19:00  – predstavitev študija MEDICINE (Medicinska fakulteta, Univerza v Mariboru); obvezne prijave: www.pro-mind.si

petek, 4.11.2022 ob 19:00  – predstavitev študija PRAVA (Pravna fakulteta, Univerza v Mariboru); obvezne prijave: www.pro-mind.si

Pravkar 

Vabilo na "Jesensko šolo za dijake"

Spoštovane dijakinje,
spoštovani dijaki,

Univerza v Ljubljani (UL) organizira v času jesenskih počitnic »Jesensko šolo za dijake pred izbiro študija« (JŠD), ki bo dijakom zaključnega letnika ponudila številne delavnice, predavanja in individualna svetovanja.

JŠD bo potekala od 2. do 5. novembra 2022 v prostorih rektorata UL, Kongresni trg 12 v Ljubljani. Dijake bo informirala o posebnostih vpisnega postopka, o značilnostih sodobnega študija in o novostih na UL. Imeli boste tudi priložnost preračunati pričakovano število točk, s katerimi boste kandidirali na posamezne omejene študijske programe, dobiti podporo pri iskanju sebi najprimernejšega študija in podobno. Vse aktivnosti bodo potekale pod vodstvom strokovnih sodelavcev Visokošolske prijavno informacijske službe UL in zunanjih sodelavcev.

Na tridnevni delavnici (3., 4., 5. 11.) »Pripovedujem digitalne zgodbe« je število sodelujočih omejeno na 15 dijakinj in dijakov.

Vse aktivnosti v okviru JŠD so brezplačne, nanje pa se je potrebno prijaviti preko univerzitetnega portala POPR. Celoten program JŠD najdete v prilogi, prav tako navodila s povezavo na registracijo in prijavo v POPR.
Organizatorji bodo prijave  sprejemali predvidoma do 31. 10. 2022, razen za delavnice reševanja Hollandovega vprašalnika in digitalne delavnice, za kateri se morate dijaki prijaviti do 28. 10. 2022. Nekatere aktivnosti bodo potekale hibridno; vsi dijaki, ki se jih boste hoteli udeležiti preko zoom-a, se boste morali na to posebej prijaviti – vsa navodila najdete v opisu aktivnosti na POPR-u.

Srečanje je namenjeno predvsem dijakom zaključnih letnikov, vendar se ga lahko udeležijo tudi dijaki nižjih letnikov.

Vljudno vabljeni.

pdfProgram_Jesenska_sola_2022_3.pdf

Svetovalna služba

 

 

Brezplačno svetovanjeE – nadaljevanje izobraževanja


Obveščamo vas, da je Zavod RS za zaposlovanje jpripravil tabelo, v kateri so zbrani vsi podatki, kamor se lahko mladina (učenci, dijaki, študentje) obrne za brezplačna svetovanja glede nadaljnjega izobraževanja.

Vsi podatki so na voljo na tej povezavi:

https://www.vkotocka.si/wp-content/uploads/2022/03/TABELA-BREZPLACNIH-SVETOVANJ-mladina-2022.pdf

Tabela pa je objavljena tudi na spletni strani VKO točke za vseživljenjsko karierno orientacijo: https://www.vkotocka.si/novice/osvezen-seznam-izvajalskih-organizacij-vko-ki-nudijo-solajoci-mladini-brezplacna-svetovanja/ .

Glede na čas, ko poteka prvi prijavni rok in oddajanje prijav za vpis v visokošolse in višješolske študijske programe  vas, da si tabelo  ogledate in razmislite o morebitnem svetovanju.

 

Projekt "Kam na faks?" in Razpis za vpis

Pozdravljeni dijaki zaključnih letnikov,

obveščamo vas, da je ekipa e-Matura pripravila dogodek "KAM NA FAKS?" na katerem vam bodo študentje ljubljanskih in mariborskih fakultet predstavili svojie izkušnje s študijem. Facebook dogodek bo potekal:

  • v soboto,  5.2. :  za predstavitve ljubljanskih fakultet in
  • v nedeljo,  6.2. : za predstavitve mariborskih fakultet. 

Tudi ta dogodek vam lahko pomaga pri pravi izbiri nadaljevanja izobraževanja.

Več o dogodku in povezave nanj najdete na šolskih spletnih straneh pod zavihkom Dijaki -  Študij - prijava in vpis.

Vabimo vas, da se dogodkov udeležite.

Naj vas ob tem spomnimo še, da je včeraj, 31.1. 2022 izšel Razpis za vpis v visokošolske študijske programe za š.l. 2022/2023,ki je objavljen na spletnem portalu  eVŠ. Vabimo vas, da ga pazljivo preberete, saj boste v njem  našli pomembne aktualne informacije v zvezi s študijskimi programi, prijavno vpisnem postopku in bližajočimi se informativnimi dnevi. 

Mirjana Erlah Košnik, svetovalna delavka

Študenti dijakom 2022

Obveščamo vas, da Klub študentov Kranj organizira dogodek Študenti dijakom 2022, ki bo potekal

v soboto 15.1. 2022 od 9.30 do 13.20. Študenti bodo ta dan dijakom predstavili različne fakultete.

Več o dogodku si preberite na KŠK Facebook strani, kjer se zbirajo tudi prijave na dogodek. 

povezava

Vabimo vas, da se dogodka udeležite in pridobite informacije o študiju tudi s strani študentov.

Pripravila: Mirjana Erlah Košnik, svetovalna služba

Karierna izvidnica

Obvestilo za dijake in dijakinje 3. in 4. letnika!

Za dijake 3. in 4. letnika organiziramo spletni dogodek, t.i. KARIERNO IZVIDNICO.

V četrtek, 13. januarja, ob 18. uri bodo študenti iz prve roke predstavili posamezne fakse in študijske smeri. V dveh urah bodo lahko dijaki podrobneje spoznali 3 študijske smeri po lastni izbiri. Priložnost, da mladi pridobijo relevantne in realne informacije o študiju s katerim se spogledujejo, in sicer še pred informativnimi dnevi oz. preden se lotijo izpolnjevanja prijave. ️

Število mest je omejeno, zato jepotrebna predhodna prijava najkasneje do petka, 7. januarja 2022.

Dogodek poteka v okviru Kariernega tedna Mreže KROJ in  pripravljamo ga v sodelovanju z udeleženci programa MEPI - Mednarodno priznanje za mlade iz vrst študentov in Društvom prejemnikov zlatega priznanja MEPI.

Za več informacij in prijavo kliknite tukaj.

Neda Kajfež Ambrožič

Spletni karierni sejem

Dijake zaključnih letnikov (in vse ostale) obveščamo, da bo naslednji teden od 22.11. do 28.11. potekal spletni KARIERNI SEJEM. Vabimo vas, da se udeležite različnih  spletnih dogodkov,  ki vam lahko pomagajo pri načrtovanju vaše karierne oz. izobraževalne poti. Pester izbor vsebin za srednješolce si lahko ogledate na : (https://karierni-sejem.si/srednjesolski-dogodki).

Povezava do sejma: https://karierni-sejem.si/.

 

Novost letošnjega sejma je posebna projektna soba Karierna svetovalnica, katere organizator je Zavod RS za zaposlovanje. V njej smo pripravili možnost brezplačnega pogovora s 15 svetovalci – Avatarji, iz različnih področij karierne orientacije.

Želimo, da bi vsi zainteresirani dobili obilo koristnih informacij ter nasvetov o nadaljnjih izobraževalnih in poklicnih poteh, podjetništvu, načinih učenja in pomnenja, štipendiranja, zaposlovanja, ipd.

Več informacij o terminih in vsebinah, ki jih svetovalci nudijo v Karierni svetovalnici je na voljo v priponkah.

Neposredna povezava do karierne svetovalnice: https://karierni-sejem.si/os/karierna-svetovalnica

Se vidimo?

Ob tej priložnosti se vam zahvaljujemo za vaše angažiranje in pomoč pri izvedbi Virtualnega kariernega sejma, saj brez vas in obiska mladih, ki so jim vsebine namenjene, ne bi dosegli željenega namena.

Ekipa Virtualnega Kariernega sejma

Zavoda RS za zaposlovanje

 pdfKARIERNA_SVETOVALNICA__Sejem_za_SŠ.pd

 

november 2022
ptsčpsn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

https://www.facebook.com/sts.sckr   https://www.instagram.com/sts.sckr/

 

dvig digitalne kompetentnosti

inovativna pedagogika     TELMS

 

office-365-cloud    cisco

 

razstava
  FOTOGRAFSKE RAZSTAVE

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information