ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Pomladni dan na Tehniškem šolskem centru Kranj (24.3.2011)

pomladni_dan_01Pronicljiva pesniška  duša, nemški pesnik Goethe, ki je znal prisluhniti prebujanju narave in hrepenenju v človeškem srcu, je zapisal: »Tako pomembno je biti dober s seboj in naravo in vzpostaviti  ravnotežje drug z drugim.«

V četrtek, 24. marca 2011, so dijaki našega centra ob 18. uri  pripravili prireditev Pomladni dan v Športni dvorani Zlato polje.

Pismo objavljeno na spletnih straneh VDC Kranj.

Dijaka četrtega letnika Mitja Zalokar in Matic Hodža Frelih sta suvereno pripravila celotno prireditev: priprava vabil, letakov, programa in veznega teksta, dvorane, pravzaprav organizacija prireditve od A do Ž. Skupaj z ostalimi dijaki sta dokazala, da je mladina pridna, domiselna, ustvarjalna in da se nam mogoče vseeno ni treba bati za našo prihodnost.  

pomladni_dan_02 pomladni_dan_03 pomladni_dan_04

Od pol šestih so obiskovalci za dobrodošlico lahko uživali ob zvokih šolskega benda OUT SHOUT.

Naši dijaki se zavedajo, da ni vsakomur v zibelko položeno telesno zdravje. V programu MEPI sodelujejo z varovanci VDC, skupaj pa so pripravili odlično bobnarsko točko in poželi buren aplavz.

Dijaki in profesorji TŠC Kranj že drugo leto prepevajo skupaj v šolskem zboru.  Naši GUSARJI so s tremi pesmimi blagoglasno potrdili, da učitelji in dijaki lahko uspešno sodelujejo tudi izven pouka.

pomladni_dan_05 pomladni_dan_06 pomladni_dan_07

Usklajenost gibanja, zanimiva koreografija, dobra glasba, svetlobni efekti: to je naša plesna skupina THE FIFTH ELEMENT. Marsikateri dijak si je zaželel, da bi bil del te skupine.

Šolski INFO BEND nam je polepšal že informativni dan, ta večer pa je bil njihov nastop popoln.

STAND UP nastopi dijakov in profesorjev so pokazali, da lahko naši fantje, tako mladi kot malo starejši, duhovito zabavajo publiko.

pomladni_dan_08 pomladni_dan_09 pomladni_dan_10

Narodna glasba tudi v mladih srcih pospeši ritem. Z živahnimi ritmi polke in valčka sta dva šolska ansambla zaključila prireditev. Veseli smo, da je v zadnjem ansamblu sodeloval tudi osnovnošolec, upamo, da naslednje leto naš dijak.

Prihaja najlepši letni čas, ki prebudi mladostno razigranost v starih in mladih, hkrati pa je v nas oživil čut za sočloveka. Dopoldne smo na bolšjem sejmu po simbolični ceni 2 evra prodajali predmete, ki smo jih darovali učitelji in dijaki. Denar, ki smo ga pridobili z bolšjim sejmom in prostovoljnimi prispevki, smo zbirali za šolski sklad, namenjen pa je dijakom, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin. 

V knjižnici so svoja umetniška dela razstavljali trije dijaki.

pomladni_dan_11 pomladni_dan_12 pomladni_dan_13

Dijaki so prvič javno pokazali tudi avto Društva vseživljenjskega učenja Kranj. Štirikolesnik, ki ga je prvotno poganjal bencin, dijaki  TŠC Kranj pod vodstvom mentorja predelujejo na električni pogon.

Pomlad je tu in vsi, ki še čutimo z naravo, si močno želimo, da bi se čim prej uravnotežila  dogajanja v naravi  in da bi ljudje že enkrat spoznali, da smo tudi mi samo njen delček.

Pripravila: Milena Ilić, fotografije: Miran Alijagić, Gašper Ferdin, Vera Brezar

junij 2021
ptsčpsn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

https://www.facebook.com/sts.sckr   https://www.instagram.com/sts.sckr/

inovativna pedagogika     TELMS

 

office-365-cloud    cisco

 

razstava
  FOTOGRAFSKE RAZSTAVE

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information