ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Življenjski pogoji študentov

Organiziranost študentov na šoli
Skupnost študentov je lahko organizirana v posameznih oddelkih in na ravni šole. Oddelčne skupnosti vodijo študentski odbori oddelkov, šolsko skupnost pa vodi odbor, ki ga sestavljajo predstavniki oddelčnih skupnosti. Skupnost organizira obšolsko dejavnost in delo, obravnava vprašanja, povezana s študijskim delom in z upravljanjem, ter daje organom šole svoje predloge. Prav tako se vključuje v reševanje problematike statusa in nastanitve študentov ter preko partnerskega sodelovanja promovira šolo. Povezuje se tudi v združenja študentov višjih strokovnih šol in univerz.

Stanovanja
Skladno z dogovorom z dijaškim domom, ki je v neposredni bližini ŠC Kranj, imajo tudi študentje možnost bivanja v tej ustanovi.

Naslov: Dijaški in študentski dom Kranj, Kidričeva cesta 53, 4000 Kranj

Prehrana
V času bivanja na šoli se študentje lahko prehranjujejo v šolski kuhinji, ki jo upravlja samostojni podjetnik, prav tako pa se lahko prehranjujejo s subvencijo ministrstva, če si priskrbijo študentske bone za prehrano, v lokalih, ki imajo sklenjene ustrezne pogodbe.

Redni in izredni študentje lahko kupujejo bone na osnovi potrdila o vpisu v tekoče šolsko leto, pri čemer podpišejo izjavo, da niso iskalci zaposlitve na Zavodu RS za zaposlovanje in da niso redno zaposleni.

Štipendije
Kadrovske štipendije podeljujejo delovne organizacije in delodajalci. Paziti je potrebno na razpise v dnevnem časopisju. Izide pa tudi skupen razpis kadrovskih štipendij v publikaciji Zavoda RS za zaposlovanje.

Zdravstveno varstvo
Posebne zdravstvene službe za študente v Kranju ni, zato študenti obiskujejo splošne zdravstvene domove in ambulante.

Študentski servis
V Kranju lahko študenti združujejo delo s študijem na študentskih servisih: Mladinski servis Kranj, Študentski M servis.

 

nazaj

slovensko english      Šola prihodnosti

maj 2022
ptsčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information