ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Erasmus izmenjava - obisk strokovnakov iz podjetja Homag na TŠC Kranj (20.10.2009)

V OKTOBRU 2009 NA TŠC KRANJ, VSŠ IZVEDLI TRETJO ERASMUS IZMENJAVO

V okviru projekta Erasmus za pogodbeno leto 2009/2010 smo na TŠC Kranj, Višji strokovni šoli dne 20.10.2009 gostili dva vodilna predstavnika in obenem tehnična strokovnjaka iz tujine. Obiskal nas je in z nami izmenjal strokovne izkušnje gospod Paul Schneider, direktor prodaje v podjetju Homag v Nemčiji, v uglednem in uspešnem podjetju z več kot 5000 zaposlenimi in predstavništvi po celem svetu. Izdelujejo, montirajo in vzdržujejo visoko sposobne in sodobno tehnološko razvite tako posamezne stroje kot tudi cele procesne linije za podjetja, ki se ukvarjajo z obdelavo v lesni industriji.

Strokovnega predavanja gostov iz tujine se je udeležilo 66 študentov 1.letnikov rednega študija, 14 študentov 2.letnikov rednega študija in 14 zaposlenih sodelavcev na TŠC Kranj.

G. Paul Schneider je v sodelovanju z ga. Gabrijelo Krajnc, ravnateljico VSŠ, podelil certifikate o Erasmus izmenjavi prvemu študentu g. Jaku Grošlju ter prvima predavateljicama ga. Branki Balantič in ga. Nastji Beznik.

Homag je s svojimi izdelki storitvami močno prisoten tudi v slovenskem gospodarstvu praktično v vseh velikih lesnih podjetjih, delujejo pa preko slovenskega podjetja KTP s sedežem v Postojni, ki izvaja tako prodajo in šolanje, kot tudi vzdrževanje teh strojev. Tako smo študenti in predavatelji z zanimanjem prisluhnili tudi predavanju strokovnjaka na omenjenem področju lesno predelovalnih strojev, gospodu Marku Kreku, direktorja podjetja KTP iz Postojne, dolgoletnemu sodelavcu in poslovnemu partnerju podjetja Homag.

G. Marko Krek nam je v uvodu predstavil kratek film o podjetju Homag, nato pa predstavil v sliki in besedi Homag tako z vsebinskega kot tudi tehničnega vidika. Sledile so predstavitve tehničnih novosti iz podjetja, nato pa še kratka predstavitev vloge in dela podjetja KTP iz Postojne v okviru korporacije Homag.

Ob zaključku uradnega dela srečanja smo z veseljem prisluhnili tudi g. Jožetu Drenovcu, direktorju TŠC, ki je poudaril velik pomen sodelovanja TŠC tudi izven meja naše države, s čimer pridobiva na ugledu TŠC kot zavod, študenti in predavatelji pa dragocene izkušnje in znanje ter s tem ohranjamo svojo konkurenčnost na vedno bolj zahtevnem tržišču delovne sile.

Ob koncu srečanja sta si naša gosta ogledala še prostore TŠC, predvsem računalniške učilnice, laboratorij za mehatroniko, strojno delavnico in knjižnico. Poslovili smo se v obojestranski želji in upanju, da bi se naše dobro sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnosti.

Pripravila: Nastja Beznik, univ.dipl.org.inf.
Koordinator Programa Erasmus

 

foto011mm

fotogalerija

ppt Homag (8,5MB)  mpg Homag (109MB)

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information