ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Mednarodno delovno srečanje partnerjev projekta LoCaRe ESA na TŠC Kranj (25.-26.1.2012)

locare1Tretje srečanje partnerjev, tokratna država gostiteljica je bila Slovenija.

V sredo in četrtek, 25. in 26. januarja 2012, je na TŠC Kranj potekalo delovno srečanje partnerjev Projekta LoCaRe ESA z Danske, Španije in Italije ter predstavitev dela partnerskih šol z Gorenjske. Udeležence sta pozdravila in nagovorila tudi župan Mestne občine Škofja Loka Miha Ješe in podžupan Mestne občine Kranj Bojan Homan.

locare2V sredo, 25.1.2012, je potekal mednarodni strokovni posvet. V veliki predavalnici TŠC Kranj so učenci, dijaki in študentje gostom in širši publiki predstavili, kakšno je bilo njihovo delo v vlogi ambasadorjev na šolah. 

 

 

Delo v projektu so predstavili učenci, dijaki in študentje iz naslednjih šol:

Biotehnični center Naklo pdfBC_naklo.pdf

Osnovna šola Šenčur pdfos_sencur.pdf

Gradbeno storitvena šola - ESIC Kranj pdfgss_esic_kranj.pdf

Osnovna šola Orehek pdfos_orehek.pdf

Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica pdfeggs_radovljica.pdf

Osnovna šola Franceta Prešerna Kranj pdfos_fp_kr.pdf

Osnovna šola Cvetka Golarja Škofja Loka pdfos_cg.pdf

Osnovna šola Škofja Loka-Mesto pdfos_sl_mesto.pdf

Višja strokovna šola TŠC Kranj pdfvss_tsc_kr_1.pdf  pdfvss_tsc_kr_2.pdf

Strokovna in poklicna šola TŠC Kranj pdfsips_tsc_kr_1.pdf  pdfsips_tsc_kr_2.pdf

Srednja šola za lesarstvo ŠC Škofja Loka pdfsc_sl.pdf

 

Sledilo je predavanje mag. Miha Tomšiča iz Gradbenega inštituta ZRMK o obnovi zgradb v starih mestnih jedrih.

pdfEE_and_heritage_buildings.pdf

 

Gostje iz tujine so bili izjemno navdušeni nad vsebinami ter delom mentorjev, učencev, dijakov in študentov. Posebno jih je presenetil njihov strokovni, samozavestni nastop, ki je potekal v angleškem jeziku, kar je pomenilo tudi praktično medpredmetno povezovanje stroke in tujega jezika.

 

V drugem delu so svoje delo vsem udeležencem predstavili tudi tuji partnerji v projektu LoCaRe. Sledile so delavnice delovne skupine LoCaRe.

 

locare3  locare4  locare5

Maria Wandahl z Danske je pripravila učne situacije. Skupine udeležencev iz vsake države so pod njenim vodstvom sestavile pregled plana dela, način komunikacije z občinami in vrste spremljanja njihovega dela oz. vrste evalvacij.

 

Drugo delavnico je vodila Nataša Kristan Primšar. Teme so bile: potrdila učiteljem, delo do zaključka projekta in možnosti nadaljnjega sodelovanja.

 

Danica Volčanšek Černe je pripravila praktični primer spoznavno-motivacijske delavnice, ki je ob koncu napornega dne popestrila celoten delovni program.

 

V četrtek, 26.1. 2012, smo obiskali podjetje Stroj d.o.o. Goste je lastnik podjetja navdušil predvsem s svojim raziskovalnim duhom na področju alternativnih virov energije.

 

locare6  locare7  locare8

 

Ogledali smo si gorenjski biser Bled, se popeljali okrog jezera in se vrnili na delo.

 

Posebej ponosni smo bili, da smo gostom lahko omogočili še ogled SLO Skilsa, državnega tekmovanja mehatronikov, ki je v času njihovega obiska potekalo na TŠC Kranj, v Dvorani Zlato polje. Bili so presenečeni nad uspešnostjo ter aktivnostjo naših dijakov in študentov na področju tehnike.

 

Zaključek srečanja je bil ponovno na TŠC Kranj. Partnerje je navdušilo delo mladih ambasadorjev po šolah in vezi med nami so postale močnejše. Vsi si želimo nadaljnjega sodelovanja tudi po poteku projekta LoCaRe.

 

FOTOGALERIJA

 

Pripravila: Danica Volčanšek Černe

september 2021
ptsčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930