ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

LdV - MICROEDUCATION - 7. mednarodno srečanje, Madrid (10.-15.3.2013)

IMG 3178mProjekt LdV – MICROEDUCATION

Predzadnje mednarodno srečanje projekta LdV Microeducation so organizirali člani španske ekipe Palomeras. Udeležilo se ga je 22 učiteljev in 10 dijakov.

Prvi dan smo najprej obiskali šolo I.E.S. Palomeras-Vallecas. Pozdravila nas je ravnateljica Pilar, dijaki pa so nam predstavili Španijo.

Šola se nahaja v okrožju, kjer je veliko fakultet. To sprejemajo kot prednost, saj dijaki lahko prepoznajo svoje želje in potenciale na svoji poklicni poti. V centru potekajo programi izobraževanja na srednješolski in višješolski ravni za področje kemije, informatike in elektrotehnike.

Ogledali smo si prostore za poučevanje kemije. V sklopu šole imajo laboratorij za analitsko kemijo, za biokemijo (biomedicino) in tehnološki laboratorij, na katerega so najbolj ponosni.

IMG 3073m kemijski laboratorij

Popoldan smo imeli voden avtobusni ogled Madrida. Veliko znamenitosti pa smo si v naslednjih dneh ogledali tudi sami. Najprej nas je čakal Narodni muzej Prado, kjer so nas navdušile slike starih mojstrov.

IMG 3127m stadion Real Madrid

V torek, 12. 3., smo se zjutraj zbrali v šoli in na delovnem sestanku pregledali naše dosedanje delo, določili naloge za čas do zadnjega srečanja, ki bo v maju v Celovcu. Popoldan smo imeli
voden ogled starega dela mesta in palače Real.

IMG 3232m palača Real

Naslednji dan smo se z vlakom odpeljali v mesto Aranjuez, kjer smo si dijaki in učitelji strokovnih predmetov ogledali razvojno podjetje Indra. Predstavili so nam delovanje in smernice te velike organizacije po celem svetu. Pri njih izdelujejo predvsem opremo za radarje, sonarje, infrardeče
kamere ...

Popoldan smo se pridružili drugi polovici ekipe pri ogledu mesta in kraljeve palače.

V četrtek, 14. 3., smo z vlakom odšli v mesto Getafe in si ogledali proizvodnjo horizontalnih
repnih površin za različne tipe letal airbus.

IMG 3291m skupinska pred AIRBIUS

Popoldan je bila v šoli delavnica in delo z mikrokontrolerji. Pregledali smo delovanje računalniškega programa in določili še potrebne naloge posameznih šol za uspešen zaključek projekta.

Zvečer je na odru v avli šole skupina deklet zaplesala flamenko in druge španske narodne
plese.

plesm plesalke

Ravnateljica in organizacijska ekipa nam je podelila certifikate, v šolski jedilnici smo poskusili njihove raznovrstne sendviče in se poslovili.

Srečanja sva se udeležili:

Vodja projekta: Nataša Kristan Primšar

Strokovna sodelavka: Danica Volčanšek Černe

fotogalerija

vcenter2024

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

facebook  linkedin

 

um logo

logo ESRRa