ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Poklicni tečaj

RAZPIS ZA VPIS V REDNI PROGRAM POKLICNEGA TEČAJA EKONOMSKI TEHNIK ZA ŠOLSKO LETO 2021/2022

UVODNA POJASNILA

V brezplačni poklicni tečaj se lahko vpiše, kdor je uspešno zaključil četrti letnik gimnazije (splošne, klasične ali strokovne smeri) ali po uspešno končanem 4. letniku srednjega strokovnega izobraževanja oziroma po končanem 2. letniku poklicno-tehničnega izobraževanja.

Izobraževanje po programu poklicnega tečaja traja eno leto, zaključi pa se s poklicno maturo. V šolskem letu 2021/22 se bo izobraževanje začelo 1. oktobra 2021.

PRIJAVA

Kandidati, ki se nameravajo vpisati v poklicni tečaj, se prijavijo s prijavnico za vpis v 1. letnik srednjega izobraževanja, ki jo lahko kupijo v knjigarnah (DZS 1,20). Prijavnica je na voljo tudi na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanja, znanost in šport ter na šolski spletni strani. Vsak kandidat odda samo eno izpolnjeno prijavnico. Izpolnjeno prijavnico posreduje izbrani srednji šoli do 5. septembra 2021!

Ob prijavi morajo kandidati predložiti fotokopije spričeval tretjega in četrtega letnika programa gimnazija, srednjega strokovnega izobraževanja ter rojstni list.

Kandidati, ki so zaključili program poklicno-tehniškega izobraževanja, pa predložijo fotokopiji spričeval 1. in 2. letnika ter rojstni list.

Po končanem prijavnem roku bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport 13. septembra 2021 na svojih spletnih straneh objavilo število prijav za vpis (skupaj s številom razpisanih mest) v navedene programe po šolah. Vse dodatne informacije kandidati dobijo na izbrani šoli. Če ne bo dovolj kandidatov za oblikovanje oddelka programa poklicnega tečaja, bo srednja šola takoj obvestila kandidate, da v šolskem letu 2021/22 izobraževanja po tem programu ne bo organizirala.

OMEJITEV VPISA

Če bo na šoli število prijavljenih kandidatov za vpis v program poklicnega tečaja po 9. septembru 2021 bistveno večje od razpisanega števila mest v tem programu, bo šola s soglasjem ministra za šolstvo in šport sprejela sklep o omejitvi vpisa. O tem bodo kandidati pisno obveščeni najpozneje do 24. septembra 2021.

V primeru omejitve vpisa bodo upoštevana naslednja merila za izbiro:

a) pri kandidatih, ki so zaključili 4. letnik gimnazije oziroma 4. letnik programa srednjega strokovnega izobraževanja: seštevek zaključnih ocen 3. in 4. letnika iz slovenščine (oziroma madžarščine ali italijanščine kot maternega jezika), matematike in prvega tujega jezika ter oceni splošnega učnega uspeha;

b) pri kandidatih, ki so zaključili 2. letnik programa poklicno-tehniškega izobraževanja: seštevek zaključnih ocen 1. in 2. letnika iz slovenščine (oziroma madžarščine ali italijanščine kot maternega jezika), matematike in prvega tujega jezika ter oceni splošnega učnega uspeha.

Kandidati lahko zberejo skupaj največ 40 točk.

Če se po izbirnem postopku na posamezni šoli na spodnji meji razvrsti več kandidatov z istim številom točk, pridobljenih po zgoraj navedenih kriterijih, se izbira med njimi opravi na podlagi točk, pridobljenih iz ocen splošnega učnega uspeha in zaključnih ocen prvega tujega jezika posameznega letnika.

VPIS

Sprejeti kandidati se bodo lahko vpisali konec septembra 2021.

Ob vpisu morajo kandidati predložiti na vpogled izvirnike spričeval.

VSEBINA PREDMETNIKA

Izvajali bomo naslednje predmete:

  • Poslovanje podjetij s projekti
  • Ekonomika
  • Delovanje gospodarstva
  • Finančno poslovanje
  • Materialno knjigovodstvo
  • Finančno knjigovodstvo

VSEBINA POKLICNE MATURE

Obvezni del:

  • pisni in ustni izpit iz slovenščine,
  • pisni in ustni izpit iz gospodarstva.

Izbirni del:

  • pisni in ustni del iz tujega jezika 1 ali matematike po izbiri dijaka,
  • seminarska naloga v obliki projektnega dela (iz računovodstva ali upravnega poslovanja ali ekonomije ali prava – po izbiri dijaka; z zagovorom, s katerim kandidat dokaže, da zna povezati strokovno–teoretično znanje s prakso).

PREDNOST POKLICNEGA TEČAJA NA SESGŠ

Z vpisom pridobite status rednega dijaka. Kandidatom, ki ste že opravili splošno maturo, priznamo SLO, MAT, ANG/NEM za poklicno maturo. Vse računalniške učilnice so opremljene z novo opremo. 


pdfPredstavitev programa in vpisni pogoji
pdfPRIJAVNICA

 

november 2021
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

rss  facebook  instagram tiktok youtube

office-365-cloud


 

objem logo

 

logo-Ekosola

 

 

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information