ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Prispevki v kategoriji Obvestila

Inovativnost našim dijakom ni tuja - dejavnosti SPIRIT

spiritV mesecu oktobru so na naši šoli potekale dejavnosti v okviru projekta Spirit za dijake ekonomske, frizerske in gradbene usmeritve, kjer so dijaki na različnih podjetniških delavnicah spoznali osnove start up podjetništva, možnosti zaposlitve in pridobivanja neformalnih izkušenj v Evropski uniji ter spoznavanje vitkega inoviranja. Dijakom so, poleg profesorjev, predavali tudi gostujoča predavatelja Nives Justin in Tomaž Stritar iz Kovačnice.

Dijaki so bili razdeljeni v heterogene skupine, kjer so se s pomočjo teambuildinga povezali med seboj v skupinah. Nato so spoznavali značilnosti poslovnega modela Canvas, različne načine komuniciranja ter pomen pravilne komunikacije v poslovnem svetu. Pri tem niso dobili le teoretičnega znanja, ampak so dobili tudi praktičen vpogled v podjetniški svet na številnih primerih domačih podjetij. Na koncu so v skupinah morali pripraviti kratke in jedrnate predstavitve »pitche«. Komisija je nato ocenjevala predstavitve in dijakom podala povratno informacijo o njihovih projektih. Dijaki, ki so s svojo inovativnostjo, zanosom in znanjem na delavnicah pokazali največ in na ta način izstopali, so bili še dodatno nagrajeni. 

Dijaki so na delavnicah pridobili kvalitetne izkušnje, veščine in znanja na področju dela in sodelovanja v skupini, karierne usmeritve in odkrivanja lastnih kompetenc ter nastopanja v javnosti, kar jim bo zagotovo koristilo na nadaljnji karierni poti. 

Pripravil vodja projetka:
Miha Povšič 

 

 

november 2021
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

rss  facebook  instagram tiktok youtube

office-365-cloud


 

objem logo

 

logo-Ekosola

 

 

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information