ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Prispevki v kategoriji Obvestila

Pestro dogajanje v času projektnega tedna

V minulem tednu (v času od 18. 9. do 22. 9. 2023) so bili dijaki in dijakinje deležni številnih različnih aktivnosti, svoje znanje pa so pridobivali tudi zunaj učilnic, na terenu. Poleg športnih dejavnosti, smo dijakom in dijakinjam ponudili možnost, da spoznajo delovanje in poslanstvo različnih zavodov in organizacij. V ta namen smo v začetku tedna obiskali Medgeneracijski center Kranj, prostor, ki pod eno streho združuje različne generacije. Namenjen je povezovanju, informiranju, izobraževanju, izmenjavi znanja, izkušenj in življenjske modrosti. Tam nas je prijazno sprejela strokovna delavka,  MgA. Andreja Stare, ki je nekaj besed namenila tudi predstavitvi gospoda Vincenca Drakslerja in njegove fundacije.

Odpravili smo se tudi v Sonček, gorenjsko društvo za cerebralno paralizo in Varstveno delovni center Kranj, zavod, ki skrbi za izvajanje kakovostnih socialno varstvenih storitev. Tam so nekateri dijaki in dijakinje prvič stopili v stik z osebami s posebnimi potrebami. Uporabniki storitev se enakopravno vključujejo v družbo in opravljajo koristno, njihovim zmožnostim primerno delo. Občudovali smo njihove izdelke. Cilj našega obiska je bil dosežen – medsebojno druženje, ozaveščanje o težavah uporabnikov in razumevanje namena storitev, ter sprejemanje in razumevanje drugačnosti. V šoli sta nas obiskala tudi strokovni delavec in uporabnik Centra Korak, ki sta dijakom in dijakinjam predstavila vizijo in poslanstvo centra, ki je letos praznoval že 20. obletnico svojega delovanja. Njihove storitve so usmerjene v pomoč osebam, s pridobljeno možgansko poškodbo.

V šoli se zavzemamo za visoke standarde informacijske varnosti, zasebnosti in preglednosti ter varovanja osebnih podatkov. V ta namen smo prisluhnili gospe Saši Kocijančič, ki nam je podala odgovore na vprašanja, povezana z obdelavo osebnih podatkov in uresničevanjem pravic na podlagi predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

V želji po čim boljšem učnem uspehu, smo prisluhnili delavnicam na temo Učenje učenja in Učinkovito upravljanje s časom, ki so jih izvedle šolske svetovalne delavke. Sledile so jim še delavnice varnega in spodbudnega učnega okolja, ki so jih izvedli razredniki prvih letnikov.

V šolo smo povabili tudi strokovnjake iz Centra za krepitev zdravja. Gospod Matjaž Livk nas je seznanil s temeljnimi postopki oživljanja in nas opremil z znanjem, kako pomagati v življenjsko nevarnih situacijah. Gospa Tanja Podlipnik je spregovorila o preprečevanju medvrstniškega nasilja, gospa Neja Doles in gospa Kaja Galun pa sta nam podali smernice zdravega prehranjevanja. Gospa Špela Cvetrežnik je odprla temo o razvadah, ki nam škodujejo in slabo vplivajo na naše zdravje.

Obiskal nas je tudi gospod Roland Brajič, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj, ki nam je predstavil delo policista in nas informiral, na kakšen način policija zagotavlja visoko stopnjo varnosti v državi.

Pozabili pa nismo niti na ozaveščanje o krožnem gospodarstvu, h kateremu nas je spodbudila družba ZEOS. V sklopu njihovega Life projekta Spodbujamo e-krožno je k nam prispelo vozilo E-transformer 2.0., ki svoje obiskovalce poziva k ločevanju odpadkov in ponovni uporabi različnih aparatov. Dijaki in dijakinje so si na vozilu ogledali tudi manjši muzej aparatov ter se preizkusili v igranju računalniških igric. Zabavno in poučno.  

Vse slike si lahko pogledate na spodnji povezavi:

https://drive.google.com/drive/folders/1DiR27iCjxzg631HELmE4_oCb4KuqUQZu

Zapisala: Ana Orešnik, prof.

svetovalna delavka

vcenter2024

 

julij 2024
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

rss  facebook  instagram tiktok youtube

office-365-cloud


 

objem logo

 

logo-Ekosola

 

 

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information