ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Prispevki v kategoriji Obvestila

Svetovni dan čebel - šolski čebelnjak - 20. 5.

Šolski čebelnjak SESGŠDanes praznujemo svetovni dan čebel, ki nas spominja na ključno vlogo teh majhnih, a izjemno pomembnih opraševalcev. Ponosni smo, da naša šola že nekaj let prispeva k ohranjanju čebel in njihovega življenjskega okolja. Na današnji dan, leta 2019 smo v šolskem parku otvorili šolski čebelnjak in ga predali v uporabo pridnim čebelam. 
Šolski čebelnjak so naši dijaki z veliko vnemo sami projektirali in izdelali. Projekt je združeval znanje in veščine pridobljene v šolskih programih ter ljubezen do ohranjanja narave. Skupaj so oblikovali čudovit in funkcionalen čebelnjak, ki ne služi le kot dom za čebele, temveč tudi kot učni pripomoček za naše dijake.
Čebelnjak je postal pomemben del našega šolskega vrta, kjer učenci lahko spoznavajo svet čebel, pomembnost opraševanja ter čebelarske tehnike. S tem projektom naši dijaki niso samo pridobili praktičnega in podjetniškega znanja, temveč se tudi učijo odgovornosti do okolja in pomena trajnostnega razvoja.
Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki so prispevali k temu projektu in s tem obogatili naše šolsko okolje. Upamo, da bo naš čebelnjak še dolgo navdihoval nove generacije dijakov in prispeval k ohranjanju narave.
Naj svetovni dan čebel opomni vse nas na pomen čebel in naše odgovornosti do njihovega varstva.

vcenter2024

 

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

rss  facebook  instagram tiktok youtube

office-365-cloud


 

objem logo

 

logo-Ekosola

 

 

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information