ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Prispevki v kategoriji Obvestila

Znam, torej veljam! - 16. maj

20240516 140621četrtek, 16. 5. 2024, je na šoli potekal dogodek »Znam, torej veljam!«. Spoznali smo odlične poslovne ideje, ki so plod trdega dela in znanja dijakov ter njihovih učiteljev mentorjev. Prisotne sta nagovorila tudi ravnateljica SESGŠ Kranj gospa Nada Šmid in župan Mestne občine Kranj gospod Matjaž Rakovec.
Dijaki oddelka 3. GT, katerih mentor je profesor Anin Sever, so nam prikazali izdelavo 3D modela v fotorealistični tehniki. S svojimi idejami so na letošnji Gradbeniadi dosegli 2. mesto.
Zanimive poslovne ideje so nastale tudi pod mentorstvom profesorja Mitje Glavnika v oddelkih 2. A2. B3. A1. ETPTI in 2. FB.
V oddelku 2. A so se ukvarjali z novimi razsežnostmi ptičje hišice, odločili so se tudi, da bodo vsakemu dijaku ponudili možnost za personalizacijo ovitka za pametni telefon, ki se ga lahko natisne s pomočjo 3D tiskalnika. Poleg tega so dobili idejo o digitalni denarnici, ki nam omogoča vpogled v stanje na različnih bančnih in kartičnih računih ter omogoča sledenje porabe, prav tako pa sledenje, če fizično denarnico izgubimo. Zanimiva je tudi ideja o samočistilnem zamašku, ki predstavlja inovativno rešitev za izzive trajnosti in higiene v vsakdanjem življenju.
Dijakom 2. B so se utrnile nove ideje, kaj vse bi se lahko ponudilo na samopostrežnih avtomatih, ob umiku ležalnih blazin iz knjižnice pa se jim je porodila ideja o sprostitvenih blazinah z imenom »Lazy Bag«. Poleg tega so se ukvarjali z idejo o zbiranju deževnice na strehi kontejnrčka s konstrukcijo, ki omogoča namestitev solarnih panelov. Kombinacija tako omogoča samooskrbo objekta z električno energijo in sanitarno vodo.
Oddelek 2. FB je iznašel posebno torbico z imenomo MNBag – gre za torbico, ki spreminja barve glede na naše razpoloženje, oddelek 1. ETPTI pa je nadgradil platformo Free Lunch Box, ki posamezniku pomaga od primanjkljaja do presežka.
Dijaki 3. A so s projektom Kontejnrček želeli ustvariti prostor, kjer se lahko ljudje zbirajo, delijo ideje, se družijo in razvijajo poslovne projekte.
Vse omenjene ideje in projekti, ki so nastali pod budnim očesom mentorja Mitje Glavnika, so prišli v polfinale Tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, Samočistilni zamašek in Kontejnrček pa sta prišla tudi v finale 7. podjetniškega natečaja Univerze v Novem mestu.
Na odru so se nam pod skrbnim mentorstvom Lene Vesne Špehar in Suzane Jankovič pridružili tudi dijaki frizerskih oddelkov 1. FTPTI, 2. FTPTI2. FA in 2. FB  ter nam predstavili točko, s katero so nastopili na letošnjem Festivalu lepote v Kopru. Ob glasbeni spremljavi je vsak od dijakov poleg črne ali bele, ki nista barvi, predstavljal svojo izbrano barvo.
Dijakinje oddelka 4. B so nam predstavile svojo raziskovalno nalogo z naslovom Sadje in med: Okusi iskrive pešpoti: Brnik – Mojstrana, ki so jo naredile pod mentorstvom profesorja Janeza Černilca ter z njo na 33. regijskem srečanju mladih raziskovalcev Gorenjske v okviru projekta Gibanje znanost mladini dosegle 2. mesto.
Odlične ideje so nastale tudi pod mentorstvom profesorice Jane Jemec v oddelkih 2. A2. B in 3. A.
2. A so naredili klopco prijateljstva, ki simbolizira dragoceno vez med ljudmi, spodbuja prijateljstvo, spoznavanje in povezovanje med vsemi nami.
Dijaki 2. B so nam predstavili idejo, ki podpira ozelenitev Mestne občine Kranj in ohranjanje zdravega urbanega okolja z naslovom »Generacije posadijo drevo za zeleno prihodnost Kranja«.
Dijakinje 3. A pa so s svojo idejo »Polnjenje mobilnega telefona s kolesarjenjem« v mesecu aprilu na 7. podjetniškem natečaju Univerze v Novem mestu premagale vso konkurenco in dosegle 1. mesto.
Dijaki in njihovi mentorji so nam prikazali veliko zanimivih in uporabnih izdelkov. S tako odličnimi idejami jih zagotovo čaka ustvarjalna poslovna pot in svetla prihodnost. Dijakom in njihovim mentorjem iskreno čestitamo ter se vsem sodelujočim zahvaljujemo za lepo izpeljan dogodek!
 
Vse slike bodo objavljene v šolski galeriji slik.

vcenter2024

 

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

rss  facebook  instagram tiktok youtube

office-365-cloud


 

objem logo

 

logo-Ekosola

 

 

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information