ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Fotografska razstava: Slike s tabora "Gorenje 2014"

Gorenje 2014 mAvtorji: Timotej Kejžar (1. Rb) in sošolci

Otvoritev: 15. 5. 2014 ob 14.00

Postavitev razstave: Miha Rihtaršič (1. Šm), Maks Klemen Josipovič, (1. Šr), Blaž Polak, (1. Ea), Gal Nadrag, (1. Ea), Nejc Košir, (1.Ea), Tim Klopčič, (1. Ea), Mišel Oblak, (1. Ea), Tevž Sitar, (1. Ea), Timotej Kejžar, (1. Rb), Polonca Hafner Ferlan, Srećko Simović

 

V okviru Interesnih dejavnosti so se dijaki 1. letnikov SSI programov SŠER ŠC Kranj udeležili tridnevnega naravoslovno-športnega tabora v CŠOD Gorenje. Program je bil  voden z vodniki in inštruktorji CŠOD ter s profesorji iz šole.

Skupina 14.4.2014-16.4.2014 : 1.Ea, 1.Ma, 1.Mb.

Skupina 16.4.2014- 18.4.2014: , 1.Ra, 1.Rb in 1.Šk

Obiskali smo KSEVT v Vitanjah, kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij, kjer smo se spoznali z mišljenjem kako biti človek v vesolju in kako poteka vsakdanjik v vesolju. Ogledali smo si razstavo Hermana Potočnika Noordunga in Antona Mavretiča. Izpeljali smo delavnico težnost-breztežnost in si  ogledali Vitanje. V CŠOD Gorenje, v osrčju Pohorja, so dijaki opravili športni pohod, športno plezanje, delavnico zdravilnih rastlin in zdrave prehrane ter geografsko in topografsko orientacijo. Izpeljali smo tudi delavnico raketni pogon.

Kot je zapisala Sara Horvat, 1.Ra

‟Bila je sreda zjutraj, ko smo se ob 7.30 zbrali pred šolo. Razporedili smo se po avtobusih in naša pot na tabor se je začela. Vozili smo se dve uri in prišli do Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij. Tam smo se naučili par zanimivosti o vesolju, imeli smo tudi delavnice. Ko smo končali z ogledom nas je že čakal avtobus, da nas odpelje do Gorenja. Razporedili so nas po sobah potem pa takoj na kosilo. Po kosilu smo imeli nekaj časa, da razpakiramo  in potem na prvo dejavnost - pohod, ki je trajal 3 ure.

Pohodniki smo bili zvečer zelo utrujeni. Nasledni dan ni bil tako zahteven, saj plezanje ne vzame toliko energije. Najbolj utrujajoče je bilo vstajanje ob 7.00 zjutraj. Zvečer smo, tako kot prejšnji, imeli športne dejavnosti, kjer smo lahko igrali košarko, odbojko ali nogomet. Kdor je hotel tudi družabne igre. Zadnji dan je minil zelo hitro saj smo imeli samo orientacijski pohod, po kosilu smo se odpravili domov.

Tabor je bil zelo zanimiva izkušnja. Tam smo se zelo povezali, obenem pa tudi odpočili od šole in skrbi. Upam, da bomo tak izlet še kdaj ponovili."

Slike s tabora predstavljajo dialektiko šole in narave. In prihod v CŠOD Gorenje je vstop v nov bivalni prostor v šolo v naravi. Nov red, drugačen način bivanja. Že navsezgodaj zjutraj, svež zrak in veter na prvem sprehodu, jutranji telovadbi. Sanje potujejo od enega do drugega sveta, od enega do drugega sošolca, do tople postelje, ki je prezgodaj zapuščena. Na pohodu se spustimo k zemlji, se trudimo obvladati obzorje ali ga vsaj za trenutek uloviti, zaustaviti. To lahko postane dober test za branje, lahkotno in živahno. Pokrajina pod Pohorjem je za nekaj časa poselila nas, ker smo jo mi naselili s svojimi dejavnostmi in ji vzeli, kar danes vam razstavljamo. Vsak dijak je vstopil v svojo sliko, brezbrižno, veselo, na hitro, natančno, premišljeno...drugi jih je poprosil naj trenutek počakajo, škljoc in nastala je fotografija. Vse hudomušnosti in vragolije, smešnice in slaba volja, vse je. Ostali bodo prijetni spomini, da smo se imeli fino.

Pripravila: Polona Hafner Ferlan

 

vcenter2024

facebook  linkedin    slovensko english

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information