ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Združenje KONEKTOR

ŠIRITEV ZDRUŽENJA KONEKTOR

SPREJEM NOVIH ČLANOV V ZDRUŽENJE KONEKTOR - 30. november 2017

IMG 8970 IMG 9003 IMG 9010

V okviru že tradicionalnega dneva odprt vrat, ko na ŠC Kranj organiziramo karierni dan za dijake zaključnih letnikov, gostimo fakultete in podjetja, za učence osnovnih šol na robotkovem dnevu organiziramo različne tehnične delavnice, smo v četrtek, 30. 11. 2017, ob 13. uri, pripravili tudi sprejem petih novih članov Združenja Konketor, katerega namen je pospešiti in izboljšati aktivnosti na področju izobraževanja, izmenjave informacij, sodelovanja pri skupnih projektih, povezanih z razvojem znanja tehniških strok.

Dogodek je otvoril direktor ŠC Kranj Jože Drenovec s predstavitvijo dosedanjih dobrih praks sodelovanja ŠC Kranj s partnerji. Sledila je kratka predstavitev novih članov združenja, ki so jo podjetja Damatech d.o.o., Euro Plus d.o.o., KALMIA, d.o.o., MIDES INTERNATIONAL d.o.o. in ResEvo d.o.o., zaključila s podpisom dogovora o partnerskem sodelovanju v združenju. Naše druženje smo ob zavedanju o medsebojni soodvisnosti nadaljevali z razpravo vezano na identificirana področja medsebojnega sodelovanja ter oblikovanjem operativnih ciljev naših prihodnjih aktivnosti.

Združenje Konektor s svojimi tridesetimi člani tako postaja pomemben vezni člen med javnim sektorjem in gospodarstvom in s svojim proaktivnim pristopom konkretno prispeva k uresničevanju ukrepov za boljši pretok znanja med partnerji.

Pripravili:
Branka Jarc Kovačič in Branka Balantič,
koordinatorki dogodka

FOTOGALERIJA (avtor: Andrej Gracelj)

Osnovni podatki in pristopna izjava

PODPIS DOGOVORA O PARTNERSKEM SODELOVANJU V ZDRUŽENJU KONEKTOR – 16. november 2015

Na Šolskem centru Kranj si nenehno prizadevamo tudi za aktivno sodelovanje s podjetji in organizacijami v lokalnem in širšem okolju. Z njimi sodelujemo pri pripravi kurikula, načrtujemo skupne projekte. Pomemben element zagotavljanja konkurenčnosti naših dijakov in študentov na trgu dela predstavlja pridobivanje praktičnih znanj in izkušenj na konkretnih delovnih mestih, v realnih delovnih okoljih. V mrežo podjetij, kjer naši dijaki in študenti opravljajo praktično usposabljanje z delom je vključenih že več kot 400 podjetij.

Ob že zglednem sodelovanju s podjetji, pa smo videli tudi priložnosti za izboljšave. Mnoga podjetja prispevajo opremo, ki jo potem dijaki in študenti na šoli uporabljajo pri vajah in praktičnem delu. Na ta način dobimo del visokotehnološke opreme, ohranjamo stik s tehnološkim razvojem, podjetja pa spoznajo bodoči kader, ki ima izkušnje s konkretno opremo.

Takega sodelovanja si v prihodnosti želimo še več, zato smo v ponedeljek, 16. novembra 2015, v okviru praznovanja 70-letnice Šolskega centra Kranj, s 24 podjetji podpisali dogovor o partnerskem sodelovanju v združenju Konektor.

Podpisan dogovor pomeni pričetek novega partnerstva med javnim sektorjem in gospodarstvom in s tem zavezo k uresničevanju ukrepov za boljši pretok znanja med partnerji. (FOTOGALERIJA)

NAMEN IN CILJI DOGOVORA

Namen dogovora je pospešiti in izboljšati aktivnosti na področju izobraževanja, izmenjave informacij, sodelovanja pri skupnih projektih, načrtovanja skupnih aktivnosti, povezanih z razvojem znanja tehniških strok ter izobraževanja.

Podpisan dogovor pomeni zavezo vseh partnerjev, da bodo skupaj uresničevali naslednje cilje:

• razviti nove izobraževalne programe glede na potrebe delodajalcev,
• oblikovati usposabljanja po meri delodajalcev,
• proaktivno sodelovati pri reševanju pomanjkanja ustreznih kadrov,
• odpraviti neskladja med obstoječimi izobraževalnimi programi in povpraševanjem na trgu dela,
• sodelovati pri skupnem načrtovanju in izvajanju projektov, zanimivih za partnerje ter
• zagotoviti kontinuiran pretok znanja med gospodarstvom in izobraževalnimi institucijami.

pdfVabilo za pridruženo članstvo

pdfPristopna izjava

Člani združenja KONEKTOR

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

DAMATECH

EUROPLUS

KALMIA

MIDES

ResEvo

slovensko english

marec 2023
ptsčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information