ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Zunanji predavatelj doc. dr. Tomaž Aljaž predaval španskim študentom VSŠ - IES El Rincón (februar 2018)

izmenjava-3m Dne 17. 2. 2018 je na izmenjavo za poučevanje odpotoval naš zunanji predavatelj dr. Tomaž Aljaž, ki je v dneh od 17. 2. 2018 do 21. 2. 2018 študentom programa Informatika na Višji strokovni šoli IES El Rincón, Kanarski otoki, Španija, (http://www.ieselrincon.org), predaval o projektnem vodenju na področju informacijskih sistemov.

 

Vse do njegovega povratka 22. 2. 2018 so bili gostitelji, s katerimi smo že v preteklosti sodelovali tako na izmenjavah naših študentov v Španiji kot tudi njihovih študentov v naših podjetjih, izredno gostoljubni. Izrazili so visoko pripravljenost za sodelovanje z nami tudi v prihodnje.

Takole pa je opisal svojo izkušnjo predavatelj:

»V okviru projekta ERASMUS+ sem se, vezano na mednarodno izmenjavo osebja, odzval na povabilo partnerske inštitucije Departamento de Informática - IES El Rincón, Gran Canaria, Španija. Za prihod do partnerske inštitucije sem se odločil za pot preko Barcelone z izhodiščem na letališču v Benetkah. Za fleksibilnejše potovanje po otoku sem preko spletne strani Auto Europe Deutschland GmbH najel avto.

Ob prihodu na partnersko inštitucijo Departamento de Informática - IES so me prijazno sprejeli, razkazali prostore-učilnice in pripravili srečanje z dijaki in študenti. Uredili smo tudi formalnosti vezane na ERASMUS+ mobilnost osebja. Sledile so priprave na predavanja. V uvodu sem podal nekaj osnovnih informacij o Sloveniji in ŠC Kranj, nato pa nadaljeval s predvideno učno vsebino. V sklop predavanj je bilo vključenih večje število simulacij in iger, ki so dodatno pripomogle k sproščenemu vzdušju v predavalnici in medsebojnemu sodelovanju med mano in študenti, kakor tudi razumevanju agilnih pristopov vodenja projektov ter možnih pristopov, kako bolje izvajati naloge (projekte).

Poslovili smo se z željo in upanjem po obojestranskem sodelovanju, kakor tudi, da bi se naše dobro sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnosti.

Za konec bi se zahvalil direktorju Jožetu Drenovcu in ge. Nastji Beznik, ki sta mi omogočila tako logistično kot finančno podporo pri izvedbi ERASMUS-a na Departamento de Informática - IES El Rincón, Gran Canaria, Španija, ki mi bo ostala za vedno v lepem spominu. S strani gostitelja pa bi se še posebno zahvalil gospodom Tiburcio Cruz, Agustin Jimenez Guerra in Alejandro García Arbelo, ki so mi jih nudili vso (tehnično in logistično) podporo pred in med izvajanjem predavanj, saj  brez njegove pomoči izvedba ne bi bila mogoča.«

izmenjava-1mizmenjava-2m

O konstruktivnem vzdušju prijaznih gostiteljev pričajo priložene fotografije.

Pripravila:
doc. dr. Tomaž Aljaž, predavatelj na izmenjavi in
Nastja Beznik, univ. dipl. org., vodja projekta mobilnosti na VSŠ

vcenter2024

facebook  linkedin    slovensko english

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information