ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Erasmus+ izmenjava preko VSŠ zaključena za študenta informatike in še dva študenta elektroenergetike (junij 2022)

Pridružite se pogumnim Erasmus+ študentom tudi vi, ne bo vam žal, kot pravijo fantje.

Jakob Janešštudent informatike, je opravljal prakso  od 1. 4. 2022 do 20. 6. 2022 na Las Palmas, Grand Canaria v Španiji, v podjetju ICOT oziroma v njihovi IT sistemski podporni ekipi. Takole je povedal: »Največji projekt, na katerem sem lahko sodeloval, je bila postavitev strežnika z Ubuntu operacijskim sistemom, ki je bil podlaga za delovanje RADIUS strežnika. Z mentorjem sva bila zadolžena za vzpostavitev temeljev, na katerih bodo naredili sistem prijave na brezžičnih omrežjih po njihovih lokacijah.«

V stanovanju sta se mu od 4. 4. 2022 do 17. 6. 2022 pridružila še Miha Leben in Tim Zajc Petričoba študenta elektroenergetike. Delala sta skupaj v podjetju  Instalaciones Electricas Hernandez. Miha je takole opisal svoje delo v podjetju: »Spoprijel sem se z bakrenimi vodniki 1,5 mm2 – 35 mm2, ti so namenjeni inštalaciji znotraj objektov. Montirali in povezovali smo kable in konektorje za televizijo in internet, vezal sem električne omarice za apartmaje, montiral cevi za vodnike, inštaliral vodnike in kable, priklapljal varovalke, montiral polnilce za električne avtomobile, napeljeval in vezal vodnike za ulično razsvetljavo, montiral doze za vtičnice, stikala, internet televizijo, itd.« Tako kot vsi, je bil tudi Tim navdušen nad izmenjavo:« Praktična izmenjava v tujini je bila po pričakovanju nepozabna izkušnja. Poleg praktičnega znanja iz področna elektroenergetike v tujem okolju sem spoznal tudi njihovo tradicijo. Spoznali smo tudi številne prijatelje in prijateljice, ki so nam polepšali izlet. Navezali smo stike z domačini, s Španci, Nemci,  Angleži, Švicarji in tudi s Slovenci. »

Več si o njihovih bogatih  izkušnjah na različnih področjih, o kulturnem udejstvovanju,  socialnih kontaktih in drugih doživetjih lahko preberete v njihovih poročilih.

pdfporocilo-erasmus-jakob-janes.pdf
pdfporocilo-erasmus-miha-leben.pdf
pdfporocilo-erasmus-tim-zajc-petric.pdf

vcenter2024

facebook  linkedin    slovensko english

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information