ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vrtiljak poklicev – dvorana Zlato polje Kranj (13.10.2011)

vrtiljak_poklicevV četrtek, 13.10.2011 je od 9 .do 17. ure v dvorani Zlato polje v Kranju potekala prireditev Vrtiljak poklicev. Dogodek so organizirale partnerske šole v projektu Munus2 – področje promocije poklicnega in strokovnega izobraževanja. Ta dan je bil namenjen učencem zadnje triade, njihovim staršem, učiteljem, šolskim svetovalnim delavcem, poklicnim svetovalcem...

Obiskalo nas je 14 OŠ iz cele Gorenjske, za katere je bil ta dan dan poklicnega umerjanja ali pa tehniški dan. To je bil dan poklicev za katere se lahko izobražuje na Gorenjskem. To je bil dan, ki je marsikomu lahko olajšal poklicno odločitev.

Učenci OŠ so lahko spoznali kar 16 poklicnih področij – elektrotehniko, računalništvo, mehatroniko, ekonomijo, medije, lesarstvo,okoljevarstvo, strojništvo, gostinstvo, turizem, gradbeništvo, frizerstvo, zdravstvo, predšolsko vzgojo, logistiko, avtoservisno dejavnost.

Srednje šole so na zanimiv način predstavile različne poklice; učenci so se lahko preizkusili v veščinah, ki so pomembne v procesu izobraževanja, si ogledali različne stroje, naprave, pripomočke, ki se jih uporablja pri delu. Raper Zlatko je poskrbel za dinamiko in zabavo s prijetnim kvizom o delu na različnih poklicnih področjih Lepo je biti mojster, ki so ga spremljale lepe nagrade.

V  predavalnici  Tehniškega šolskega centra se je odvijal strokovni del prireditve:

  • predavanje Miha Lovšina iz Centra za poklicno izobraževanje za šolske svetovalne delavce (in ostale, ki jih ta problematika zanima) o trendih poklicnega usmerjanja,
  • predavanje Dubravke Furar iz Zavoda za zaposlovanje Kranj o Izbiri poklica in svetu dela.

Po predavanjih so svoja stališča o poklicnem in strokovnem izobraževanju, kadrih in zaposlovanju izmenjali še  gosti na okrogli mizi z delodajalci, ki jo je vodila Danijela Žagar iz Območe obrtno podjetniške zbornice Kranj.

Ugotovljeno je bilo, da je poklicno in strokovno izobraževanje tako pereča problematika, da zahteva konkretne akcije, ki bi pospešile reševanje le te.

Svoje povedo še utrinki s prireditve, ki so se ujeli v fotografski objektiv.

Pripravila: Mirjana Erlah Košnik

fotogalerija

 

http://www.bodiprofi.si/

slovensko english

september 2021
ptsčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information