ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Srečanje s pisateljem Goranom Vojnovićem (12.12.2012)

GoranVojnovicV sredo, 12. decembra, nas je obiskal pisatelj Goran Vojnović.

Srečanje je potekalo v okviru projekta KNJIGAJMO MIGAJMO, ki je namenjen spodbujanju branja med mladimi.

Povedal je, da v srednji šoli ni bil navdušen bralec, dokler ni prebral knjige Varuh v rži. Brati je začel na avtobusu na poti v šolo in na treninge košarke.

Dijaki so ga spraševali, kako nastane knjiga in kako film. Zanimalo jih je tudi, koliko pri svojem delu zasluži. Naš gost je sproščeno odgovarjal na vsa njihova vprašanja in jih navdušil s svojim obiskom. Dijaki so v svojih vtisih zapisali, da jim je bilo srečanje všeč.

»Pogovor s pisateljem mi je bil všeč in zanimiv, saj smo se pogovarjali o vsem, kar nas je zanimalo. Všeč mi je bilo, ker je to delil z nami, in komaj čakam, da izide film Čefurji raus (Anja).

»Srečanje s pisateljem G. Vojnovićem mi je bilo všeč. Imeli smo možnost spoznati, kako nastane knjiga oz. koliko časa nastaja. Vojnović je sproščena oseba, zato je pogovor potekal v sproščenem vzdušju. Priporočam čim več takšnih in drugačnih srečanj z znanimi osebami, saj bomo tako bolje spoznali njihova "ozadja". Motilo me ni prav nič!« (Patrik)

"Goran Vojnović je zelo prijazen in komunikativen. Na vsa vprašanja je odgovoril zelo popolno, kar s celo zgodbo.. Zelo lepo ga je bilo spoznati. V zahvalo smo mu dali žogo, saj je nekoč treniral košarko." (Denis Bakan)

Besedilo sta pripravili: Romana Debeljak in Špela Tomažič

Fotografije  je pripravila Vera Brezar 

FOTOGALERIJA

slovensko english

september 2021
ptsčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information