ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

informativni dan

Pridobivanje znanja malce drugače (feb. 2019)

2ga-1m Dijaki 2. Ga Strokovne tehniške gimnazije ŠC Kranj smo si pred kratkim v okviru projekta Podjetnost v gimnaziji ogledali tri zanimive ustanove v Ljubljani. Tako smo na nov in zanimiv način povezali znanje biologije in fizike ter na koncu tudi slovenščine.

Prva postojanka na naši ekskurziji v Ljubljano je bila Hiša eksperimentov. Ogled smo pričeli s predavanjem o barvah. Na njem smo izpopolnili svoje znanje o barvah svetlobe. Ker smo ga hitro zaključili, nam je ostalo veliko časa za ogled in izvedbo eksperimentov. Najzanimivejša eksperimenta sta bila vztrajnik in  strele v krogli. Pri nekaterih poskusih smo lahko med sabo tudi tekmovali, ker so nam to omogočile zapestnice za beleženje rezultatov. Po obilici zabave smo kanček pametnejši zapustili Hišo eksperimentov in se napotili proti naši drugi postaji - Muzeju iluzij.

V Muzeju iluzij nas je vodička popeljala skozi svet nemogočih oblik. Videli smo optične prevare, izgubljali smo ravnotežje v boju z Vortex tunelom in si izmenjevali dele telesa s pomočjo zrcal. Ta dan smo tudi večkrat merili višino in eksperimentirali z barvnimi sencami. Preizkušali smo tudi načine kloniranja v sobi neskončnih ogledal. Bilo je nepozabno.

Kot zadnjo točko našega naravoslovnega dneva smo obiskali Prirodoslovni muzej. Ogled smo začeli s predavanjem o morju in življenju v njem. Izvedeli smo, da morje ni povsod enako slano, kako poteka morska prehranjevalna veriga in nekaj malega o Jadranskem morju. Po predavanju smo si ogledali veliko živalskih in rastlinskih vrst ter številne minerale. Iz muzeja smo odšli polni novega znanja in izkušenj.

Pri uri slovenščine smo obravnavali besedilno vrsto poročilo in na osnovi pridobljenega znanja napisali poročilo o našem ogledu treh muzejev v Ljubljani. Profesorica nas je opozorila na najpogostejše napake pri pisanju poročil.

2ga-2m2ga-3m2ga-4m2ga-5m2ga-6m

Fotografirali in pripravili dijaki 2.Ga

vcenter2024

Julij
P T S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ni dogodkov

www.facebook.com/SG.SCKR   www.instagram.com/sg.sckr   www.youtube.com tiktok

dijak za en dan

 

dvig digitalne kompetentnosti

 

 

office-365-cloud eduroam inovativna-pedagogika podvig

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information