ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Ravnateljica

lidija-goljat-prelogarDrage dijakinje in dijaki!

Dobrodošli na Strokovni gimnaziji ŠC Kranj. Veseli smo, da ste se odločili za šolanje pri nas.

Živimo v hitro spreminjajočem se svetu, ki ga zaznamuje nenehen razvoj in napredek na področju modernih tehnologij, kot tudi veliko zanimanje za izobraževanje na tem področju. Verjamemo, da ste se za našo šolo odločili zato, ker poleg gimnazijskega programa želite še nekaj več.

Naša gimnazija združuje oboje – kakovosten gimnazijski program, ki je odlična priprava za nadaljnji študij tako na naravoslovnih in tehničnih, kot tudi družboslovnih fakultetah, kot tudi možnost poglabljanja znanja na strokovnih področjih, kjer se boste lahko odločali med naborom strokovnih predmetov na področjih elektrotehnike, računalništva in mehanike.

Strokovna gimnazija ŠC Kranj je znana po odličnih uspehih svojih dijakov tako na maturi in na različnih tekmovanjih, kot tudi kasneje na njihovi profesionalni poti. Našim dijakom omogočamo kakovosten pouk, pri čemer se z učitelji in drugimi strokovnimi delavci trudimo ustvarjati pogoje, v katerih bodo imeli vsi dijaki možnost prepoznati in razvijati svoje potenciale in interese. Prav tako želimo, da dijaki skozi inovativne metode in oblike dela pridobivajo znanja in kompetence, s katerimi bodo lahko uspešno nadaljevali izobraževanje na višji ravni in se bodo sposobni soočati z izzivi sodobne družbe ter prevzemati odgovornost za lasten razvoj in napredek. Pri delu z dijaki tako spodbujamo sodelovanje, timsko delo, samoiniciativnost, ustvarjalnost in inovativnost.

Verjamemo, da smo pri tem, kar delamo, najboljši. Trudimo se, da je naša šola spodbudno in varno učno okolje, kot tudi prostor, kjer si med seboj zaupamo in kjer se dijaki dobro počutijo. Ključne vrednote, na katerih temelji delovanje naše gimnazije, so spoštovanje, sodelovanje, delavnost, poštenost in solidarnost.

Naše profesorice in profesorji so predani delu z dijaki in imajo ne samo veliko znanja in izkušenj, pač pa jih odlikujejo tudi srčnost in pozitiven odnos do dijakov ter velika pripadnost naši gimnaziji. To pripadnost, upamo, da boste kmalu začutili tudi vi, drage dijakinje in dijaki.

Naše šolsko življenje pa je več kot samo pouk. Na naši gimnaziji za vas izvajamo tudi različne obšolske dejavnosti in krožke, kar pomeni, da verjamemo, da obstaja tako čas za učenje in odgovornost, kot tudi čas za druženja, prijateljstvo in mladostniško veselje.

Drage dijakinje in dijaki, verjamemo v vas in v to, da lahko postanete, kar želite. Na tej poti vas bomo spremljali, vam pomagali, vas usmerjali in bili vaši sopotniki vse do mature – vašega zrelostnega izpita v 4. letniku.

Želim vam uspešen pričetek šolskega leta in se veselim srečanja z vami!

Mag. Lidija Goljat Prelogar,
ravnateljica SG ŠC Kranj

Januar
P T S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Ni dogodkov

www.facebook.com/SG.SCKR   www.instagram.com/sg.sckr   www.youtube.com

vcenter2021

office-365-cloud eduroam inovativna-pedagogika podvig

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information