ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

virtualni informativni dan

Dan posnetkov sveta

V četrtek, 9. novembra, bo vseh 24 ur potekal mednarodni spletni dogodek Dan posnetkov sveta, ko bomo otroci, mladi, učitelji in filmarji iz Španije, Nemčije, Čila, Kolumbije, Litve, Srbije in Slovenije snemali svoja okolja in barve neba z različnih delov sveta. Udeleženci bodo s svojimi mobilnimi kamerami posneli katerikoli enominutni trenutek dneva v svojem okolju. 

Za udeležbo ni potrebno predznanje, vsak od nas bo zgolj opazoval okolje, ki ga navdihuje.  Natančna in preprosta tehnična navodila za izvedbo posnetkov so pripravili v Kinu Otok Kino Otok - Isola Cinema . (Glej spodaj.)

Povezava na Instagramu, kjer lahko sledite dogajanju skozi ves dan: https://www.instagram.com/cinemaencurs_cineencurso/.

 

PODROBNA NAVODILA:

Ustvarjalna navodila:

1.Za posnetke izberite odprte prostore. V ospredje ne postavljajte elementov, ki prekrivajo pogled.

2.Nujno je, da na posnetek vključite nebo, ki naj ima opazno vlogo v postavitvi – imejte v mislih, da je nebo eden najpomembnejših elementov opazovanja.

3.Opazujte trenutke v dnevu, ko se pojavi posebna svetloba (sončni vzhod, zahod, modra ura, zlata ura, nočne luči, jutro, poldne, popoldne,…). Bodite pozorni, kaj se dogaja s svetlobo.

4.Na dan snemanja se zbudite zgodaj, bodite pozorni, kaj se dogaja s svetlobo ob sončnem vzhodu, čez dan in proti večeru.

5.Posnamete lahko toliko posnetkov kot želite, napravite jih ob različnih časih in/ali na različnih lokacijah. Nato med njimi naredite izbor tistih, ki so vam najljubši.


Tehnična navodila za snemanje:

1.Mobilna naprava (telefon, kamera,…) mora biti ves čas posnetka statična – določite okvir slike in se ne premikajte. Vse posnamete v enem kadru.

2.Telefon držite vodoravno, tako kot so sicer posneti filmi.

3.Osredotočite se na to, kar je znotraj okvira; kaj boste posneli ter, medtem ko snemanje teče, opazujte, kaj se odvija v vidnem polju znotraj okvira in glede na to sproti odločite, kdaj pritisnete ‘stop’ za konec posnetka.

4.Posnetek mora biti dolg najmanj 40 sekund, lahko ga podaljšujete glede na okoliške zvoke, veter, premikajoče se elemente.

5.Ne dodajajte glasbe in ne govorite med posnetkom, dovoljeni so zgolj naravni zvoki. Prilagodite dolžino posnetka tudi glede na zvočno dogajanje.

6.Ne montirajte, zoomirajte, umeščajte posebnih učinkov ali režirajte oseb na posnetkih.

7.Lahko snemate zunanjost tudi s svojega okna (v tem primeru je tudi okvir okna lahko del atmosfere posnetka).


Tehnična navodila za pošiljanje:

1.Posnetke obvezno poimenujte po sistemu: URA_IMEINPRIIMEK_ KRAJ_IME ŠOLE_DRŽAVA (ura z dvema številkama, ko je bil posnetek narejen (npr. 08h ali 0730 ali 1605)_vaše ime_ kraj: vas ali mesto, kjer je bil posnetek narejen_ime šole: če hodite v šolo_država: Slovenija (primer: 08h_AnaCerar_Sečovlje_OŠKoper_Slovenia). Učitelji dodajte na koncu _teacher.

2.V poimenovanjih ne uporabljajte znakov, kot so . , ; / : ! ( ).

3.Posnetke nato naložite na povezavo Google Drive Slovenija.

4.Če vam zgornja možnost ne ustreza, jih lahko pošljete (na primer prek https://wetransfer.com/) na e-naslov ana.cerar@isolacinema.org.

5.Pošljete lahko poljubno število posnetkov.

6.Posnetkov, ki ne bodo upoštevali zgornjih navodil, ne bomo mogli uvrstiti v končni izbor.

7.Posnetke, ki bodo nastajali ves četrtek, 9. novembra, od 00:01 do 23:59, zbiramo skozi ves dan in tudi v petek dopoldne!

 

 

vcenter2024

https://www.facebook.com/sts.sckr   https://www.instagram.com/sts.sckr/

 

dvig digitalne kompetentnosti

julij 2024
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

inovativna pedagogika     TELMS

 

office-365-cloud    cisco

 

razstava
  FOTOGRAFSKE RAZSTAVE

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information