ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

virtualni informativni dan

2. mednarodni Festival primerov dobre prakse iz mehatronike (24.10.2013)

festivalNa Šolskem centru Kranj je v četrtek, 24. oktobra 2013, na pobudo ravnateljice SŠER ge. Saše Kocijančič in pod koordinatorstvom učitelja mehatronike g. Primoža Kurenta potekal 2. mednarodni Festival primerov dobre prakse iz mehatronike. Tema letošnjega festivala je bila Mehatronika v vsakdanjem življenju.

Festival je bil namenjen učiteljem v srednješolskih programih mehatronike, ki so na srečanju predstavili učne situacije in z njimi nove in izvirne pristope k poučevanju mehatronike.

 

Vabljeni so bili učitelji praktičnega pouka in strokovne teorije, torej učitelji strokovnih modulov, ki so si na tem srečanju lahko izmenjali primere dobre prakse in gradiva.

Predstavljenih je bilo veliko novih, dobrih metod, oblik dela in idej, kako narediti pouk zanimiv za dijake ter kako jim kot profesorji oz. mentorji dati čim več znanja za realne situacije, ki jih čakajo po zaključku srednješolskega izobraževanja, ter jim s tem omogočiti čim lažji prehod na fakultete ali k zaposlitvi. Bistveno je namreč, da imajo mladi po zaključku šolanja veliko željo po mehatroniki. Kajti le želja po tehniki, radovednost in ustvarjalnost so gonilo napredka in uspeha, posameznika in družbe.

Strokovni predavanji sta imela tudi dva vabljena gosta, dr. Vanja Ambrožič, red. prof. na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, ter mag. Jasminka Poje, IT in QM manager podjetja Festo s Hrvaške. Na festivalu je bilo veliko tujih gostov, ki so prihajali iz Srbije, Estonije in Hrvaške. Na koncu je sledila okrogla miza.

Menimo, da je festival dosegel svoj namen širjenja dobrih praks med profesorji in spoznavanja stanja mehatronike danes.

Pripravil: Primož Kurent

http://www.sckr.si/festmeh

vcenter2024

https://www.facebook.com/sts.sckr   https://www.instagram.com/sts.sckr/

 

dvig digitalne kompetentnosti

julij 2024
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

inovativna pedagogika     TELMS

 

office-365-cloud    cisco

 

razstava
  FOTOGRAFSKE RAZSTAVE

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information