ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

virtualni informativni dan

Ekskurzija prvih letnikov v občino Poljčane (18.4.2014)

poljcane Prvi letniki so se udeležili ekskurzije v Poljčane, kjer so si ogledali Učni poligon za samooskrbo, primere ekoremediacij in spoznali tradicionalne tehnike koriščenja naravnih virov v preteklosti. Občina Poljčane je posebna, saj je kar 60% površin vključenih v območje Natura 2000. To dejstvo so izkoristili in začeli z razvojem ekosistemskih rešitev.

Na učnem poligonu za samooskrbo Dole so si dijaki ogledali permakulturne ureditve, zemljanko, rastlinjak, jurto in spoznali ekoremediacije. Poudarek ogleda je bil predvsem na razumevanju pomena samooskrbe s hrano in ohranjanja okolja.
V Križeči vasi so dijaki videli mlin na veter, ogledali so si še vedno delujočo stiskalnico za sadje in kmečko izbo.
V kraju Podboč so si ogledali delujočo rastlinsko čistilno napravo (RČN) za naselje s 25. prebivalci. Izvedeli so, da je to eden od načinov čiščenja odpadnih voda, ki nastajajo v gospodinjstvih. Za štiri člansko družino zadostuje RČN s površino 10 m2.
Ob koncu so si dijaki ogledali še vodotok reke Dravinje. Le – ta je edina nižinska reka v Sloveniji katere vodotoka ni preoblikoval človek. Zaradi ohranjene struge so dijaki lahko opazovali naravne sisteme čiščenja vode v naravi: mrtvice, mrtvi rokav, mokrišče,... Ogledali so si tudi ptičjo opazovalnico, katere postavitev je bila sofinancirana z evropskimi sredstvi. Njena oblika je zelo zanimiva in pogojena z okoljem v katerega je umeščena.
Pripravila: Nataša Kristan Primšar

FOTOGALERIJA

 

 

 

vcenter2024

https://www.facebook.com/sts.sckr   https://www.instagram.com/sts.sckr/

 

dvig digitalne kompetentnosti

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

inovativna pedagogika     TELMS

 

office-365-cloud    cisco

 

razstava
  FOTOGRAFSKE RAZSTAVE

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information