ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

virtualni informativni dan

Naj dijak šole (maj 2017)

gal-mGal Nadrag, navdušenec nad tehniko in naravoslovjem

 

Svojega dijaka Gala Nadraga spremljam že od 1. letnika. Kot njegova razredničarka in profesorica splošnih – družboslovnih predmetov sem ga spoznala malo drugače, z druge plati, kot pa profesorji stroke.

Vsa štiri leta je vzoren dijak, prizadeven, pripravljen se je spopasti tudi s predmeti, ki mu niso najljubši. Vedno se je zavedal, da mu bo tudi splošna izobrazba koristila in mu razširila pogled v svet. Čeprav mu družboslovje ni bilo ravno blizu, se je tudi v te predmete »zagrizel« z vso resnostjo, saj brez dobrih rezultatov ne bi bilo odličnega uspeha. Ko so v 2. letniku na vrsto prišli strokovni predmeti in praktično delo, je Gal lahko izrazil vse svoje že nakopičeno znanje in vedenje.  To je bil Galov svet, ki mu je dal elan tudi na vseh drugih področjih, pri strokovnih in naravoslovnih predmetih pa je bil v samem vrhu.

Svojo bistrost je izkazoval tudi na številnih tekmovanjih na področju naravoslovja. Vsako leto se je udeleževal matematičnih tekmovanj, se uvrščal na državna tekmovanja, domov pa prihajal z zlatimi priznanji. Prav tako mu je bila izziv tudi fizika in svoja prizadevanja na tem področju je letos okronal s prvim mestom na regijskem tekmovanju za Stefanovo priznanje. V konkurenci dijakov iz gimnazij in tehniških šol je osvojil absolutno prvo mesto. Kot se za pravega raziskovalca spodobi, je doma tudi na jezikoslovnem področju, saj se zaveda, da mu bo znanje jezikov prišlo zelo prav na nadaljnji študijski poti. Svoje znanje iz angleškega jezika je preizkusil tako na regijskih kot na državnih tekmovanjih.

Zelo rad se preizkuša tudi v praktičnem znanju na področju strokovnih predmetov, zato se je v preteklem šolskem letu s sošolcema udeležil Foruma mehatronike v Novem mestu in uspešno zastopal barve naše šole.  Raziskovalna žilica mu ni dala miru, zato se je ekipa mladih mehatronikov zbrala tudi v tem šolskem letu in sprejela nov izziv ter sodelovanje na tekmovanju. O tem poglavju njegovega izobraževanja ne mislim razpredati, saj so za to bolj kompetentni profesorji  strokovnih predmetov. Sem pa vsa leta spremljala njegove uspehe, delavnost, ustvarjalnost. Zaradi tega sem ga v preteklih letih predlagala za nagrado za prizadevnega dijaka na STŠ.

Torej, sprejeti izzive ter nadgraditi znanje za Gala ni nekaj tujega in nedosegljivega. Da ne obupaš pri prvem neuspehu, temveč vztrajaš, je prava popotnica za nadaljnje šolanje, delo in življenje.

Njegove odlike so tudi poštenost, skromnost, prijaznost, pripravljenost pomagati, poslušati, sodelovati in reševati probleme.

Gal bo svoje znanje, ki ga je pridobil v štirih letih šolanja, nadgrajeval na univerzitetni ravni. In prav je tako. Menim, da se dijaki s takim učnim potencialom, predanostjo stroki, zanimanjem za novosti, ustvarjalnostjo ter raziskovalno žilico ne smejo ustaviti, temveč morajo nadaljevati svojo študijsko pot ter odkrivati nove svetove za nas in prihodnje rodove.

Irena Jerala, prof., razredničarka

vcenter2024

https://www.facebook.com/sts.sckr   https://www.instagram.com/sts.sckr/

 

dvig digitalne kompetentnosti

julij 2024
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

inovativna pedagogika     TELMS

 

office-365-cloud    cisco

 

razstava
  FOTOGRAFSKE RAZSTAVE

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information