ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Projekt VET v urbanih središčih, ERASMUS+

erasmus Začetek sodelovanja v projektu »Development of sustainable urban centres with active involvment of VET« (»VET in Urban Centres«), ERASMUS+ KA2

Naslov projekta bi se v prevodu glasil "Trajnostni razvoj mestnega okolja z aktivnim vključevanjem poklicnega izobraževanja in usposabljanja (VET v urbanih središčih)."

V okviru projekta bomo partnerji projekta iskali in razvijali nove modele upravljanja, ki bi omogočali aktivno sodelovanje poklicnih in strokovnih šol z lokalnimi podjetji v procesih urbanističnega načrtovanja, ustvarili nove programe poklicnega izobraževanja in usposabljanja, povezane z izzivi in potrebami mestnih središč, ter izboljšali sodelovanje med ponudniki poklicnega izobraževanja in usposabljanja, občinami in trgom dela.

Projekt vodi in koordinira Hordaland Fylkeskommune, cilj pa je razviti nov lokalni model razvoja mestnih središč, v katerega bodo poklicne in strokovne šole aktivno vključene. Partnerji v projektu so poleg Šolskega centra Kranj še Hordaland Fylkeskommune, Agencia Umbria Ricerche, Barcelona Activa, EARLALL, Fjell Kommune, Istituto Professionale per l'Industria e l'Artigianato "E. Orfini ", Knarvik Vidaregåande Skule, Sotra Vidaregåande Skule in RRA-BSC Kranj.

Uvodno srečanje je bilo organizirano v mestu Bergen (Hordaland, Norveška)  1. in 2. februarja 2018. S partnerji projekta smo vzpostavili tesnejše stike, določili natančnejše smernice pri razvoju projekta in razvili glavne usmeritve, v okviru katerih bomo delali, da bi dosegli svoje cilje. Med dogodkom smo imeli partnerji možnost obiskati tudi prostore dveh izobraževalnih središč v Sotri (občina Fjell) ter Knarvik (Lindås) in tovarno Framo v Flatøyju (Meland), v kateri so vajenci iz programov poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter TAF (gre za poseben certifikat, ki ga pridobijo najboljši dijaki za posebna znanja).

Ogledi in predstavitve so udeležencem uvodnega srečanja omogočila poglobljeno razumevanje primerov dobre prakse in potreb regije Hordaland. Srečanje je potekalo v zelo konstruktivnem ozračju, za kar gre zahvala našim norveškim kolegom g. Peru Nordmarku, ge. Marit Kristine Einen, ge. Sissel Øverdal ter ge. Hillevi Eliazabeth Runshaug. Srečanja sta se iz Slovenije udeležili ga. Helena Cvekel iz BSC – Regionalna razvojna agencija Gorenjske, in ga. Lidija Grmek Zupanc z Višje strokovne šole ŠC Kranj.

vet-m

Naslednje srečanje projekta bo potekalo maja 2018 v Sloveniji, oktobra v Španiji, naslednje leto v Italiji, zaključno srečanje pa bo v Belgiji.

Mag. Lidija Grmek Zupanc, ravnateljica VSŠ ŠC Kranj

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information