ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Ocenjevanje znanja

Z ocenjevanjem znanja se ugotavlja uspešnost študentov pri izpolnjevanju obveznosti, določenih z višješolskim študijskim programom.

Izpiti in druge oblike ocenjevanja znanja

Znanje se ocenjuje z izpiti (pisni, ustni), vajami in seminarskimi nalogami ter sproti po vsebinsko zaokroženih delih (delni izpit). Pri vajah se lahko ocenjujejo tudi grafični in tehnični izdelki, projektna dela, storitve, nastopi in podobno. Znanje se ocenjuje tudi pri praktičnem izobraževanju.

V višjih strokovnih šolah se opravljajo predmetni izpiti in diplomski izpit. Študentu, ki želi med študijem zamenjati študijski program ali prestopiti v drugo šolo, se lahko določijo diferencialni izpiti.

Pri predmetnem izpitu se ocenjuje znanje, določeno s študijskim programom za posamezni predmet. Pri diferencialnem izpitu se ocenjuje znanje, potrebno za nadaljevanje študija na drugi šoli oziroma v programu. Pri diplomskem izpitu se posebej ocenjuje diplomsko delo, zagovor diplomskega dela in predmetni izpit, če je določen s študijskim programom.

Ocene

Izpitna ocena
Znanje pri predmetnem in diplomskem izpitu, vajah, seminarjih in praktičnem izobraževanju se ocenjuje z ocenami od 1 do 10, pri čemer ocene od 1 do 5 kažejo na nezadostno doseganje meril, ostale ocene pa so pozitivne, in sicer: odlično (10), prav dobro (9 in 8), dobro (7), zadostno (6).

Ocena seminarske naloge in vaj
Seminarske naloge in opravljene vaje se ocenjujejo z ocenami od 1 do 10, lahko pa tudi z ocenami opravil/opravila (pozitivna ocena) in ni opravil/opravila (negativna ocena).

Ocena znanja pri praktičnem izobraževanju

Ocenjevanje pri praktičnem izobraževanju je opisano v 12. poglavju priročnika o praktičnem izobraževanju, ki je dostopen med dokumenti na strani Praktičnega izobraževanja.

Končna ocena
Ocene, dosežene pri delnih izpitih, posameznih vajah, seminarjih, se upoštevajo pri izračunu končne ocene. Vsaka delna ocena mora biti pozitivna. Končna ocena je povprečna ocena, izračunana iz posameznih ocen.

V e-indeks in potrdilo o opravljenih izpitih se ne vpisujejo negativne ocene.

slovensko english      Šola prihodnosti

december 2022
ptsčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information