ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

VSŠ POZDRAVLJA SVOJEGA TISOČEGA DIPLOMANTA!

Na VSŠ smo septembra 2022 dobili tisočega diplomanta. To je Tim Stare, s katerim smo opravili tudi krajši intervju.
Bili ste tisoči diplomant na Višji strokovni šoli ŠC Kranj, najprej iskreno čestitam. Morda bi se najprej dotaknili vašega otroštva, kaj vas je takrat najbolj zanimalo?
Hvala vam! Že od malih nog sem vedno rad ustvarjal. Z bratoma smo kot otroci radi pomešali lego kocke in tekmovali, kdo ustvari najboljše robote, vozila in druge stvari, ki smo jih potem uporabljali pri igri. Zelo rad sem tudi raziskoval in reševal izzive. Oboje je močno prisotno v video igrah, zato je razumljivo, da so me začele zanimati, takoj ko sem jih odkril.
Reševanje izzivov je tudi razlog, da sem se spustil na programersko pot.
Katero srednjo šolo ste obiskovali in kakšne spomine imate na šolanje?
Obiskoval sem Gimnazijo Kranj, na šolanje imam lepe spomine. Tam sem pridobil veliko znanja ter prijatelje, ki mi še danes veliko pomenijo.
Študirali ste v programu Informatika. Zakaj ste se odločili za to smer?
Računalništvo in informatika sta bila vedno prisotna v mojem življenju, nisem pa imel dovolj praktičnega znanja za začetek lastnih projektov.
Mojo odločitev je vodila želja po pridobivanju praktičnega in uporabnega znanja, ki bi mi omogočalo realizacijo mojih idej.
Vaše diplomsko delo nosi naslov Poslovni načrt za obstoječe podjetje Tim team, razvoj programskih aplikacij, Tim Stare s. p. S čim se ukvarjate v diplomskem delu?
Diplomsko delo predstavlja načrt za nadaljnje poslovanje že obstoječega podjetja TIM TEAM, TIM STARE S.P., ki bo podjetju omogočil uspešen vstop na trg videoiger z razvojem lastnih produktov.Kdaj se je pravzaprav začela vaša podjetniška pot? S čim se ukvarjate?Podjetje sem ustvaril v letu 2018. Ukvarjam se z razvojem mobilnih in računalniških aplikacij za različne naročnike,usmerjam se pa tudi v razvoj samostojnih mobilnih, računalniških in konzolnih iger.Kakšne načrte imate za prihodnost?
V prihodnosti načrtujem vstop na trg video iger, z izdajo in prodajo lastne video igre za več igralcev.
Zaključek je načrtovan nekje ob koncu leta 2023.
S čim se najraje ukvarjate v prostem času, ki vam ga verjetno ne ostane prav veliko?Ker trenutno poleg običajnih projektov delam tudi na razvoju lastne video igre, moram veliko prostega časa vložiti v samostojno izobraževanje in razvoj.
Tisti prosti čas, ki pa mi ostane, najraje preživim s svojo punco na različnih sprehodih, potovanjih in druženjih.
Oba prav tako obožujeva igre, tako da veliko časa skupaj preživiva v raziskovanju različnih svetov video iger.

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information