ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Erasmus dan na ŠC Kranj in izvedba STA mobilnosti (26.3.2013)

erasmusDne 26. 3. 2013 je bil na ŠC Kranj  v okviru projekta Erasmus organiziran tako imenovani Erasmus dan. Prireditev se je pričela od 10.30 uri in trajala do poznih popoldanskih ur. Namenjena je bila študentom in predavateljem VSŠ ŠC Kranj, ostalim zaposlenim na ŠC Kranj ter dijakom zaključnih letnikov.

V svojem nagovoru je v. d. ravnateljice VSŠ, mag. Lidija Grmek Zupanc prijazno pozdravila udeležence in poudarila pomen dobrega sodelovanja s podjetji v tujini in pomen ter vpliv opravljanja Erasmus prakse na osebno rast študentov. V nadaljevanju je Erasmus koordinatorica in predavateljica na VSŠ ŠC Kranj predstavila študentom in gostom bistvene značilnosti programa Erasmus in možnosti izmenjav, ki so na voljo. 

Na prireditvi smo gostili 3 študente, ki so lani odšli na izmenjavo na praktično usposabljanje. Študentu Albertu Grgiću, Žigu Roglju (študenta rednega študija Mehatronike) in Darjanu Panteliću (študent Ekonomije) je ga. Lidija Grmek podelila cvet in simbolično priznanje k diplomi in jim čestitala za uspešno opravljeno delo v tujini.  

Sledilo je predavanje mag. Jasminke Poje, inž. elektrotehnike, zaposlene kot IT Managerka in QM Managerka  v podjetju Festo d.o.o v Zagrebu,  s sledečo vsebino:

o Kratka predstavitev podjetja Festo Zagreb;

o Razvoj in trendi avtomatizacijske tehnologije produktov podjetja;

o Nove metodologije treningov;

o Marketinški pristopi trženja in filozofija tržnega komuniciranja tehničnih produktov.

Predavanje je bilo  izvedeno v hrvaškem jeziku in angleškem jeziku.

V nadaljevanju sta študenta Albert Grgić in Darjan Pantelić predstavila svoje delo v tujini (Nemčija, Anglija) preko programa Erasmus ter poudarila prednosti le te in priporočila  študentom, da se je udeležijo tudi oni.

V zaključnem nagovoru se je ga. Lidija Grmek Zupanc zahvalila študentom in gostom za obisk in izvedbo predavanj, ter gostujočemu podjetju podelila certifikat za opravljeno STA mobilnost - tuje podjetje izvede predavanje na matični inštituciji. Pred slovesom so si gosti iz Zagreba ogledali ključne prostore ŠC Kranj in bili nad opremljenostjo naših računalniških učilnic, laboratorijev, predavalnice in knjižnice več kot navdušeni. Vsi smo si bili enotni, da je potrebno taka srečanja v obojestransko korist organizirati bolj pogosto in si obljubili, da v bližnji prihodnosti najdemo stične točke za nadaljevanje sodelovanja.

Zapisala: Nastja Beznik, univ. dipl.org.
Erasmus koordinatorica za ŠC Kranj

pdfERASMUS_DAN.pdf

fotogalerija (Avtor: Srećko Simović)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

julij 2024
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information