ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Okrogla miza: Socialno podjetništvo: kaj, zakaj in kako (11.4.2013)

soc podjDne 11. 4. 2013 je v prostorih Višje strokovne šole Šolskega centra Kranj potekala okrogla miza z naslovom "Socialno podjetništvo: kaj, zakaj in kako", na kateri so sodelovali mag. Helena Cvenkel (BSC Kranj, Regionalna razvojna agencija Gorenjske, namestnica direktorja), mag. Janez Drobnič (predavatelj višje šole v programu Organizator socialne mreže, IPT-1 d.o.o), Tomaž Stritar (direktor Socialnega inkubatorja), Gregor Tomše (generalni sekretar fundacije Vincenca Drakslerja), mag. Marina Trampuš (ustanoviteljica in direktorica fundacije Tramp), dr. Marinka Vovk (Tehnološki center za aplikativno ekologijo, Okoljsko raziskovalni zavod) in Danijela Žagar (sekretarka Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, OOZ Kranj). Okrogle mize, ki jo je moderiral Domen Rakovec (društvo ProSoc), so se udeležili naši študentje, predavatelji, vabljeni gostje in ostali obiskovalci.

Glavna nit razgovora je bila predstavitev socialnega podjetništva, njegovi zakonski okviri, delovanje podpornega okolja, prav tako so bili predstavljeni primeri dobrih praks.

Ideja, inovativnost, poštenost in sodelovanje s podobno mislečimi ter lokalno skupnostjo je ključnega pomena za razrešitev družbenega problema (socialno podjetništvo je družbeno koristno podjetništvo) in za zaposlitev oseb v času krize, saj ta oblika delovanja predstavlja alternativo sedanji ekonomski ureditvi, ki temelji zgolj na povečevanju kapitala.

Ob koncu okrogle mize so navzoči lahko dobili tudi informacijo, kje in kako se ustanovi socialno podjetje.

Organizatorja okrogle mize, Medpodjetniški izobraževalni center in Višja strokovna šola ŠC Kranj, se še enkrat zahvaljujeta vsem gostom za več kot zanimive prispevke, primere in razmišljanja.

Utrinke z dogodka si lahko ogledate tu (avtorica fotografij: Vera Brezar), na sledeči spletni povezavi pa si lahko ogledate posnetek GTV:
http://www.gtv.si/index.php?option=com_content&task=view&id=6246&Itemid=2.

Za še več informacij s področja so. p.:

http://www.eko-tce.eu/

http://www.orz.si/

http://www.fundacijatramp.si/

http://www.socialni-inkubator.si/

http://drustvo-prosoc.weebly.com/

http://s3platform.jrc.ec.europa.eu/documents/.../.pdf

Pripravili: Jelka Bajželj, Nataša Kristan Primšar, Domen Rakovec

fotogalerija (avtorica fotografij: Vera Brezar)

 

 

 

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

julij 2024
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information