ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Španska študenta informatike na praktičnem usposabljanju na ŠC Kranj (10.5.2013)

nestor y miquelOd 1. 4. 2013 do vključno 31. 5. 2013 sta na praktičnem usposabljanju preko programa ERASMUS na ŠC Kranj študenta 2. letnika Informatike iz Španije Miguel Iniesta Garcia in Néstor Ramos Machín. Prebivata v študentskem domu, pri nas pa sta locirana v pisarni v zgornjih prostorih knjižnice.

 

Prihajata iz Kanarskih otokov (Gran Canaria), šola, ki jo obiskujeta pa se imenuje I.E.S. El Rincón in se nahaja tik ob prekrasni španski plaži. Njuno delo v ŠC Kranj je opravljanje del in nalog, ki so povezane z njunim študijem Informatike. Inštalirata sistemsko in programsko opremo, programirata Web aplikacije in opravljata dela, ki se nanašajo na IKT tehnologijo v na novo odprtih prostorih MIC-a.  

Ob prihodu v začetku aprila sta naletela na sneženo presenečenje in nizke temerature, česar nista vajena in glede na to, da je bilo tisti čas v Španiji prijetnih 25 stopinj, je malo manjkalo, da bi prišla v Slovenijo v kratkih hlačah. V prostem času obiščeta znamenitosti znanih krajev Slovenije (Ljubljana, Bled, Portorž, Piran…), navdušena sta nad pogozdeno in hribovito slovensko pokrajino ter prijaznostjo Slovencev, še posebno naših študentov in dijakov in sostanovalcev v študentskem domu.

Z veseljem še naprej negujemo stike s španskim predavateljem na omenjeni šoli in iščemo možnosti za nove načine sodelovanja z njimi.

Prepričani smo, da bo za tem, ko si, spoštovani kolegi predavatelji, spoštovani sodelavci na drugih OE ŠC Kranj, dragi dijaki in študenti, ogledate priloženo fotogalerijo, zanimanje za tovrstno sodelovanje zelo povečalo.

FOTOGALERIJA

Miguel Iniesta Garcia, miginiesta@gmail.com

Néstor Ramos Machín., sackmis.sx@gmail.com

Zapisala: Nastja Beznik, univ, dipl. org. inf.,
Erasmus koordinator za VSŠ ŠC Kranj

  

 

 

 

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information