ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Obisk v podjetju Adriatic Slovenica d. d., PE Kranj (3.3.2016)

ASDne 3. 3. 2016 so študentje prvega letnika programa Ekonomist v okviru vsebin predmeta Poslovno komuniciranje obiskali podjetje Adriatic Slovenica d. d., PE Kranj, Kidričeva 2.

Sprejela nas je direktorica poslovne enote, ga. Biljana Cvjetičanin, in nam v nadaljevanju namenila precej dragocenega časa (v podjetju smo se zadržali več šolskih ur), v njenem predavanju je bil v skladu s predhodnim dogovorom poudarek predvsem na predstavitvi bistvenih kompetenc za dobro vodenje in sodelovanje ter na vsebinah s področja učinkovite eksterne in interne komunikacije.

V okviru slednje smo bili fascinirani nad intranetno stranjo KompAS (tu so med drugim dosegljivi vsi pravilniki, obrazci, opisi poslovnih procesov, kodeksi ...), znotraj le-te npr. načinom objavljanja okrožnic ter nasploh celostno grafično podobo, pa tudi nad različnimi aplikacijami, ki omogočajo v celoti brezpapirno poslovanje (na ta način poteka prav tako denimo oddaja in odobritev vlog za redni dopust, nadurna dela, izdaja dovolilnic za izhod, potnih nalogov itd.) in nad nadgradnjo programa Skype v namene internega konuniciranja.

Skozi predstavitev ge. direktorice smo spoznali različne tehnike pisnega in ustnega komuniciranja s sodelavci in poslovnimi partnerji podjetja Adriatic Slovenica d. d. oz. uporabniki storitev ter učinkovito vodenje sestankov - pri slednjih temah sta zanimive primere iz prakse (sestanki z zavarovalnimi zastopniki oz. zastopniškimi kandidati, ki so v postopku pridobivanja licence in dovoljenja AZN za opravljanje poslov, način spremljanja prometa in doseganja zastavljenih ciljev ipd.) predstavila tudi vodja prodaje g. Robert Ribnikar in zavarovalni zastopnik, g. Gregor Grašič.

Ga. direktorica nam je v nadaljevanju predstavila še različne načine motiviranja zaposlenih (vsako leto npr. med zaposlenimi izberejo t. i. AS ambasadorja), vodenje kvartalnih ocenjevalnih ter letnih razvojnih razgovorov, na kar so se navezovala tudi vprašanja študentov.

Seznanili smo se tudi z organizacijsko strukturo kompozitne zavarovalnice Adriatic Slovenica. PE Kranj je ena najuspešnejših poslovnih enot podjetja Adriatic Slovenica d. d. Za delo projektne narave se oblikujejo začasni interdisciplinarni timi (tudi tu je vodjem v pomoč intranet), vsi zaposleni pa v medsebojnih odnosih in odnosih do strank ter deležnikov v okolju stavijo na odgovornost in zaupanje, pri delu pa poudarjajo tudi proaktivnost, strast in veselje ter zmagovalno miselnost.

Posebno pozornost v podjetju v smislu družbene odgovornosti namenjajo sodelovanju z okoljem, v ta namen je bila že pred leti ustanovljena denimo Fundacija AS (podpiranje mladih talentov na področju znanosti, umetnosti in kulture). Naj na tem mestu omenimo še, da v podjetju razvijajo nove, inovativne proizvode oz. storitve. Več o storitvah podjetja na: http://www.as-skupina.si/sl/storitve-in-resitve.

Podjetju Adriatic Slovenica d. d. in vsem trem predavateljem, še posebej pa ge. direktorici Biljani Cvjetičanin, se iskreno zahvaljujemo za topel sprejem, vsa podana koristna znanja in za več kot zanimive primere iz prakse.

Nekaj utrinkov z dogodka si lahko ogledate v fotogaleriji.

Poročilo o dogodku pripravila: mag. Jelka Bajželj

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information