ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Strokovni ekskurziji v javni podjetji Gasilsko reševalna služba Kranj in Komunala Kranj (marec 2017)

eksk8mV okviru vaj modula Varnost in predpisi oz. predmeta Varnost in zdravje pri delu sta bili v marcu izvedeni dve strokovni ekskurziji za študente prvega letnika višješolskega izobraževalnega programa Varovanje.

 

13. marca smo obiskali Gasilsko reševalno službo Kranj. Tu so imeli študenti priložnost obogatiti izboljšati svoje kompetence na področjih razumevanje osnov gorenja in poznavanje ukrepov za varstvo pred požarom, izdelovanje požarnih načrtov, uporabljanje ročnih gasilnikov, upravljanje in uporabljanje naprav za gašenje, uporabljanje predpisanih sredstev in opreme za požarno varnost,vzdrževanje in servisiranje gasilske tehnike. Vodstvu podjetja, g. Andreju Štremflju in sodelavcem se zahvaljujemo za prijaznost, nazorno razlago, demonstracijo in priložnost, da smo se preskusili v gašenju z ročnimi gasilnimi aparati.

20. marca smo bili na ogledu Centralne čistilne naprave Kranj in zbirnega centra ter centra ponovne rabe v Zarici. Tako so študenti tekom izvedbe nadgradili med drugim tudi naslednja znanja in sposobnosti: krepili zavest o pomenu varovanja zdravja na delovnem mestu in o varovanju okolja, pravilnem ravnanju z nevarnimi odpadki, prepoznavali pravilnosti pretovarjanja in skladiščenja nevarnih snovi, prepoznavali varnostne oznake, spoznavali načine izvedbe delovnih postopkov, da izvedbe aktivnosti projekta nima negativnih učinkov na zdravje izvajalcev ali na okolje. Za strokovno vodenje in razlago delovanja nove čistilne naprave se zahvaljujemo gospodu Blažu Bajžlju iz Komunale Kranj, javno podjetje, d.o.o. Zahvala gre tudi vodstvu in zaposlenim v zbirnem centru in centru ponovne rabe.

Ob tej priložnosti smo se spomnili tudi na svetovni dan voda, ki je 22. marec in je bil predlagan na Konferenci Združenih narodov o okolju (UNCED) leta 1992 v Riu de Janeiru. Ta dan je namenjen opozarjanju svetovne javnosti na omejenost, ogroženost, pomen in vpliv vode na življenje ljudi. Letošnja tema so Odpadne vode.

eksk1meksk2meksk3meksk4meksk5meksk6meksk7m

Pripravila: Alenka Grmek

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

julij 2024
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information