ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Posvet študentov o načrtovanju Strategije razvoja višjega strokovnega šolstva 2018–2026 (9. 5. 2018, ŠOS, Ljubljana)

posvet studentov m Dne 9. 5. 2018 je Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) v sodelovanju z  Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport organizirala posvet s študenti višjih šol v okviru priprave Strategije razvoja višjega strokovnega šolstva 2018–2026.

Kot aktivni član strateškega sveta in predstavnik študentov VSŠ ŠC Kranj sem sodeloval na tem posvetu, ki je potekal v prostorih ŠOS na Dunajski 51 v Ljubljani.

Posvet je potekal tako, da so nam predstavili ključna vprašanja, strategije in cilje ter nas usmerili k razmišljanju o samih ukrepih, ki jih je potrebno uvesti, da te cilje dosežemo. Upam, da sem pri izražanju svojega mnenja izrazil tudi mnenja velike večine svojih kolegov.

Izpostavil sem, da je zelo težko oziroma praktično skoraj nemogoče poiskati podjetje, ki bi zagotovilo, da pri praktičnem izobraževanju izpolnimo vse module in zahteve teh modulov. Retorično vprašanje organizatorjev se je glasilo nekako takole: »Ali sploh potrebujemo praktično izobraževanje?« To vprašanje je seveda zaslužilo pritrdilni odgovor. Praktično izobraževanje je zelo pomemben del izobraževanja študentov, saj v podjetjih pridobivamo dodatne kompetence, naučimo se sodelovati s strokovnjaki, slediti navodilom in nenazadnje tudi pridobimo občutek, kako navodila prenašati na svoje sodelavce.

Kolegi študenti z drugih višjih strokovnih šol so poudarili, da jih večina nima kompetenc za iskanje zaposlitve in pisanje CV-jev. Predlagali so vzpostavitev kampusa, katerega sestavni del bodo delavnice, na katerih bodo bolj izkušeni študenti in zaposleni pomagali študentom na poti od študenta oziroma iskalca zaposlitve do zaposlenega.

Po končanem posvetu so se nam organizatorji posveta zahvalili za sodelovanje in nas pogostili s prigrizki, kavo ter pijačo.

Boštjan Čegovnik,
študent 2. letnika rednega študija informatike

Več na FB strani ŠOS.    Vir slike: FB ŠOS

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

julij 2024
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information