ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Od kakovosti do poslovne odličnosti – Erasmus+ in projekt mobilnosti v VSŠ ŠC Kranj sta bila omenjena v reviji Kakovost (julij 2018)

V 2. številki revije Kakovost, ji jo izdaja Slovensko združenje za kakovost in odličnost (www.szko.si), je objavljen prispevek z naslovom Želimo biti najboljši, saj izobražujemo za poklice prihodnosti (str. 34–35). Besedilo so pripravile Lidija Grmek Zupanc, ravnateljica Višje strokovne šole ŠC Kranj, Saša Kocijančič, ravnateljica Srednje tehniške šole ŠC Kranj, in Nataša Kristan Primšar, vodja Medpodjetniškega izobraževalnega centra ŠC Kranj.

V prispevku je s sledečim tekstom omenjen tudi projekt mobilnosti v VSŠ, ki nedvomno predstavlja enega izmed pomembnih gradnikov internacionalizacije v ŠC Kranj in kot tako tudi orodje za doseganje le-te:

»Višja strokovna šola ŠC Kranj ima listino Erasmus Charter for Higher Education 2014–2020, na podlagi katere je koordinatorka programa Erasmus+ Nastja Beznik prejela že dve priznanji, jabolko kakovosti in priznanje Skupnosti VSŠ RS za razvoj mednarodnega sodelovanja in izmenjavo dosežkov na tem področju. V okviru ŠC Kranj nadgrajujemo področje kakovosti delovanja glede mednarodnega sodelovanja tudi za srednješolsko raven. Evropska komisija je leta 2014 objavila razpis za listino Erasmus+ za mobilnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju za obdobje 2015–2020. Namen listine je, da organizacije, ki imajo dokazano večletno kakovost pri izvajanju mobilnosti dijakov in osebja ter imajo postavljeno jasno strategijo mednarodnega opolnomočenja, spodbudi k nadaljnjemu razvoju in realizaciji akcijskega načrta za internacionalizacijo s poudarkom na kakovosti, prenosu znanja in krepitvi podpornih okolij. ŠC Kranj je bil na razpisu za listino Erasmus+ za mobilnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju leta 2017 uspešen. Na ta način nam je omogočena enostavnejša prijava izmenjav, hkrati pa je listina kakovosti priložnost in odgovornost za razvoj procesov v okviru projektov izmenjav. In kot pravi naš direktor Jože Drenovec: »Vsi zaposleni v šolskem centru se zavedamo, da opravljamo odgovorno delo, zato delamo strokovno in po svojih najboljših močeh. Želimo si ustvarjalnega sodelovanja s svojimi uporabniki. Na svojem področju želimo biti najboljši, saj izobražujemo za poklice prihodnosti.«

Tako program Erasmus+ in v okviru tega projekt mobilnosti v VSŠ počasi, a vztrajno prodira na vsa področja našega šolskega centra in tudi širše. Če smo še do nedavnega zapisali, da je potrebno, da postane internacionalizacija način razmišljanja vseh in ne le vodij oz. koordinatorjev projekta, je omenjeni prispevek dokaz, da to tudi postaja.

Pripravila: Nastja Beznik, univ. dipl. org

pdfkakovost.pdf

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

julij 2024
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information