ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Pozitivni učinki izvajanja mednarodnega projekta izmenjav v VSŠ ŠC Kranj na mednarodni konferenci Utrip prihodnosti 2018 (maj 2018)

Šolski center Kranj je bil 31. 5. 2018 organizator mednarodne konference Utrip prihodnosti 2018 ­­­­­­­– UP 2018. (http://up.sckr.si/) Med številnimi zanimivimi prispevki z različnih področij je bil tudi prispevek predavateljice in vodje projekta izmenjav na VSŠ Nastje Beznik, univ. dipl. org., z naslovom Pozitivni učinki izvajanja mednarodnega projekta izmenjav na Višji strokovni šoli ŠC Kranj. http://up.sckr.si/schedule/pozitivni-ucinki-izvajanja-mednarodnega-projekta-izmenjav-v-visji-strokovni-soli-sc-kranj/.

Povzetek

V strateških dokumentih smo zapisali usmeritve in cilje naše inštitucije in eden izmed 5 ciljev razvojno orientirane kakovostne šole po sistemu procesnega pristopa stalnih izboljšav je podpora mednarodni dejavnosti. Uresničujemo jo na več načinov, projekt izmenjav na VSŠ že 11. leto predstavlja eno izmed pomembnih orodij za internacionalizacijo naše inštitucije po merilih sistema kakovosti.in s tem povezanimi pozitivnimi učinki tudi na globalnem nivoju.Že v preteklosti postavljen procesno zasnovan sistem kakovosti projekta izpopolnjujemo in skrbno spremljamo učinke vseh oblik izmenjav. Študenti pridobivajo dragocene strokovne izkušnje in visoke funkcionalne spretnosti in kot zaposleni v podjetjih predstavljajo cenjen inovativni kader za potrebe gospodarstva na lokalnem in globalnem nivoju. Diseminaciji projekta posvečamo veliko pozornosti, kar je razvidno med drugim tudi na spletnih straneh (http://www.sckr.si/tsc/vss/studij/program-erasmus-plus.html), kjer redno informiramo zaposlene, udeležence izobraževanja in širšo javnost o organizaciji, izvedbi in evalvaciji internacionalizacije preko projekta izmenjav. V decembru 2016 prejeto nacionalno priznanje Jabolko kakovosti kot primer dobre prakse in v novembru 2017 od Skupnosti VSŠ prejeto priznanje za izjemne dosežke na področju razvoja mednarodnega sodelovanja in izmenjavo dosežkov na tem področju kažeta, da smo pri doseganju internacionalizacije in ohranjanju konkurenčne prednosti na dobri poti.

Ključne besede: izobraževalne organizacije, internacionalizacija, mednarodna izmenjava,pozitivni učinki.

pdfUP2018-NB-pozitivni-ucinki-izmenjav.pdf

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

september 2024
ptsčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information