ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Na strokovnem posvetu z delodajalci predstavljen projekt izmenjav VSŠ kot priložnost za sodelovanje z gospodarstvom (maj 2018)

V ŠC Kranj je bil tudi letos pripravljen program strokovnega posveta za predstavnike gospodarstva. (http://www.sckr.si/tsc/documents/20172018/15/program-strokovnega-posveta.pdf).

Poleg številnih zanimivih strokovnih vsebin
(http://www.sckr.si/tsc/documents/20172018/15/predstavitev-vsebin.pdf) je bil delodajalcem predstavljen tudi projekt izmenjav VSŠ in v okviru tega možnosti za sinergijo izobraževalnega sistema z gospodarstvom.

Organizator praktičnega izobraževanja in tega posveta, g. Viki Stare, mag., je pripravil spodnje poročilo.

»Strokovni posvet z delodajalci 2018« – kratko poročilo

17. maja 2018 se je ob 14. uri v učilnici št. 511, ŠC Kranj, odvijal tradicionalni dogodek Strokovni posvet z delodajalci. Udeležence dogodka so nagovorili direktor ŠC Kranj gospod Jože Drenovec, gospa Saša Kocijančič, ravnateljica Srednje tehnične šole ŠC Kranj in gospa mag. Lidija Grmek Zupanc, ravnateljica Višje strokovne šole ŠC Kranj. Dogodka se je udeležilo 20 udeležencev, od tega 10 predstavnikov delodajalcev in 10 predstavnikov ŠC Kranj.

Namen dogodka je predvsem predstaviti vlogo mentorjev pri izpeljavi praktičnega izobraževanja oziroma praktičnega usposabljanja z delom.

Gospa Nataša Kristan Primšar je udeležencem strokovnega posveta predstavila vlogo in dejavnosti MIC-a v okviru ŠC Kranj. Opozorila je na možnost sodelovanja zunanjih partnerjev z MIC-em ter predstavila glavne trenutne aktivnosti MIC-a.

Gospod Miloš Frelih je slušateljem predstavil potek in pomen ter organiziranost PUD-a za strokovno šolo. Posebej je poudaril pomen delodajalcev pri sami izvedbi PUD-a ter vlogo mentorjev pri spremljanju dijakov na praksi. Predstavil je tudi ugotovitve anketiranja delodajalcev pri izvedbi PUD-a. Gospa mag. Branka Jarc Kovačič pa je udeležencem predstavila specifičnosti praktičnega izobraževanja na višji strokovni šoli, aktualne razpise, odzive pri anketiranju … Obenem sta oba poudarila tudi njihovo veliko vlogo in pomen pri sami izvedbi praktičnega izobraževanja in praktičnega usposabljanja z delom, kot tudi pri diplomiranju študentov ob koncu študija na VSŠ ŠC Kranj.

Vodja projekta Erasmus + na ŠC Kranj, ga. Nastja Beznik, je udeležencem posveta predstavila potek projekta na našem ŠC Kranj, prednosti izmenjave študentov ter vlogo in pomen sodelovanja podjetij pri sami izvedbi projekta Erasmus +. Predstavila je tudi primere dobrih praks navedenega projekta.

V drugem delu dogodka je bilo udeležencem omogočeno brezplačno strokovno izobraževanje v okviru strokovnih delavnic iz sledečih vsebin:

  • Uporaba računalnika pri računovodstvu in analiza bilanc z revizijo: izvajalka ga. Čimžar, univ. dipl. ekon.,
  • Kompozitni materiali: izvajalca ga. Klavdija Stropnik, prof. kemije in fizike, in g. Primož Kurent, univ. dipl. ing. str.,
  • Branje dokumentacije: izvajalec g. Damjan Poljanec, dipl. inž. el.

Dogodek se je zaključil skladno s programom in sicer ob cca. 16.30 uri.

Zapisal: Viktor Stare, mag.

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information