ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Gostujoče predavanje strokovnjakinje iz Centra za krepitev zdravja (3. in 4. 12. 2018)

predavanje1m Za študente 1. letnikov programov mehatronika in elektroenergetika smo v okviru vsebin varnost in zdravje pri delu, v ponedeljek, 3. in torek, 4. decembra organizirali predavanje z naslovom »Ocenjevanje delazmožnosti pri odvisnosti od alkohola in drog«.

Gostujoča predavateljica, ga. Alenka Terbovc, mag. zdr. - soc. manag. iz Centra za krepitev zdravja, ki deluje v okviru ZD Kranj, je v prvem delu predstavila alkohol, kot enega od dejavnikov, ki ima velik vpliv na posameznikovo delovno naravnanost oziroma na njegovo motivacijo za delo. Izpostavila je tudi, da z vidika varnosti in obvladovanja tveganj, prisotnost alkohola in/ali prepovedanih drog v podjetju, predstavlja določeno prikrito grožnjo in novo tveganje v poslovnem procesu podjetja, zato delodajalci tej problematiki posvečajo vse večjo pozornost. V drugem delu je sledila razprava z aktivno udeležbo študentov. Predavateljica je v predavanje vključila tudi povezavo alkohola s samopodobo posameznika.

predavanje2mŠtudenti so pri evalvaciji izpostavili: zelo pomembna tema, predstavljena na zanimiv način, sproščeno vzdušje, strokovnost predavateljice, prejeli za življenje uporabna znanja in informacije, imeli možnost razprave, izmenjave izkušenj in mnenj. Izmed novo pridobljenih znanj in informacij pa so izpostavili zavedanje, kako pomembna je samopodoba posameznika, da ne podleže pritiskom okolice, ki ga sili v uživanje alkohola.

Zapisala: Branka Jarc Kovačič

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

julij 2024
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information