ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Polnilna postaja za električna vozila in strokovno mentorstvo študenta g. Alana Kavčiča (dec. 2018)

E polnilnica FOTOGALERIJA  (Miran Kozmus)

V petek, 14. 12. 2018, smo bili priča sklepnemu dejanju  Projekta E-POL "Razvoj in izdelava  pilotnih polnilnic za polnjenje električnih vozil kot učnih pripomočkov za dijake tehničnih poklicnih šol" in sicer postavitvi polnilne postaje za električna vozila v neposredni bližini  glavnega vhoda v šolsko zgradbo na Zlatem polju (Kidričeva 55).

V projektu, ki ga je vodila organizacija Alpe Adria Green (AAG), so sodelovali: Inštitut METRON Andreja Pečjaka, ŠC Kranj, ŠC Škofja Loka in SPSŠB Ljubljana. Projekt je financiral Eko sklad RS.

Dijaki STŠ ŠC Kranj Martin Špendal (4. Ea), Sašo Dijak (4. Ea), Grega Egart (4. Ea), Miha Bešter (4. Ea) in Matic Vrečko (4. Mb) so se udeležili tridnevne izobraževalne delavnice v Inštitutu METRON, kjer so pod strokovnim mentorstvom g. Alana Kavčiča (študent VSŠ ŠC Kranj, program elektroenergetika) zasnovali, načrtovali in izdelali popolnoma unikatno polnilno postajo za električna vozila, ki so jo prejšnji teden postavili na omenjeni lokaciji in izvedli tudi priklop na električno omrežje.

Priključno razdelilno omarico so izdelali dijaki 3. Ee razreda STŠ ŠC Kranj, ki so tudi položili in priključili napajalni kabel za polnilno postajo. Betonski podstavek so pripravili in naredili dijaki gradbene usmeritve SESGŠ ŠC Kranj.

Polnilni stebriček je opremljen z eno priključno vtičnico 22 kW (3x32 A), eno 11 kW (3x16 A) in dvema klasičnima vtičnicama 3,7 kW (16 A). Poleg tega polnilna postaja omogoča tudi polnjenje mobilnih naprav, opremljena je s 4 USB priključki in ima LCD zaslon, ki ponuja možnost predvajanja določenih sporočil in informacij uporabnikom polnilne postaje. Območje polnilne postaje je pod video nadzorom.

Po postavitvi in priklopu polnilne postaje je g. Alan Kavčič predaval dijakom STŠ ŠC Kranj na temo Trajnostne mobilnosti s posebnim poudarkom na problematiki polnilnih postaj.

Pripravil: Srećko Simović, univ. dipl. inž.

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

julij 2024
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information