ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Incoming izmenjava in največje medpredmetno povezovanje doslej - Alek Pikl, Certoclav sterilizer Gmbh, Avstrija in Nemčija (26. 3. - 28. 3. 2019)

izmenjava FOTOGALERIJA  (Nastja Beznik, Srečko Simović)

V dneh od 26. 3. do 28. 3. 2019 smo v okviru projekta izmenjav programa Erasmus+ gostili strokovnjaka s področja elektrotehnike Aleka Pikla, ki živi, študira in dela v Nemčiji. Kot projektni sodelavec v okviru podjetja CERTOCLAV (http://www.certoclav.com) iz Avstrije (nekoč s podružnico v Münchnu) je študentom na zanimiv način približal tako stroko, terminologijo v angleškem ter nemškem jeziku in poslovne navade v Nemčiji, s priporočili na podlagi lastnih izkušenj, kako si najti službo v tujini.

Dvodnevni program predavanj je vseboval naslednje tematike:

1) Izgradnja avtonomnega dirkalnika od 0 do 100 na tehniški univerzi v Münchnu (prikaz izgradnje  avtonomnega dirkalnika za dirko Formula Student Germany v Hockenheimu, High-level overview delovanje in design, HW in SW implementacija, komunikacija in možnosti dela na projektu).

2) Connected Cars – V2X (trenutni razvoj v industriji, npr. Intel, Fortiss itd., značilnosti uporabljenih standardov, potrebna uporabna znanja za delo na tem področju in predstavitev lastnih izkušenj.

3) Predstavitev študija in dela v tujini (praktične informacije in napotki na osnovi lastnih izkušenj).

Predavanj se je udeležilo skupaj 87 udeležencev, bodočih inženirjev mehatronike, informatike in elektroenergetike ter predavateljev. V okviru rednih seminarskih ur so bile na podlagi uporabljene strokovne terminologije v nemškem in angleškem jeziku obdelane tematike s področja sodobnih in tehnološko naprednih mehatronskih sistemov (IoT), elektronskih naprav, računalniških strojnih in aplikativnih sistemov. Poudarjene so bile značilnosti projektnega dela, vpliv in pomen primerne organizacije dela in komunikacije med udeleženci na projektu, značilnosti poslovnega sporazumevanja v Nemčiji in podani nasveti, kako pridobiti delo v tujini.

Tako smo izvedli ne le uspešno "incoming" izmenjavo znanj in izkušenj iz tujine, temveč tudi največje medpredmetno sodelovanje doslej, saj je bilo vpletenih kar 6 predmetnih področij višješolskega izobraževanja: MEH, OET, RAI, ANJ, NEM, PKV.

Zapisala: Nastja Beznik, univ. dipl. org.

pdfincoming-izmenjava-marec-2019.pdf pdfpredavanje-slike.pdf

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information