ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Strokovna ekskurzija v podjetje Četrta pot d. o. o. (31. 5. 2019 in 3. 6. 2019)

cetrta pot 4-m V petek, 31. 5. 2019, in v ponedeljek, 3. 6. 2019, je bila v sklopu seminarskih vaj pri predmetu Ekonomika podjetja izvedena strokovna ekskurzija v podjetje Četrta pot d. o .o. za redne študente 2. letnika programa informatika.

Podjetje je član združenja Konektor
(http://499.gvs.arnes.si/tsc/zdruzenje-konektor.html),
ki na ŠC Kranj deluje od novembra 2015.

Predstavitev podjetja nam je predstavila vodja marketinga, ga. Katja Kavčič, ki je povedala, da podjetje deluje 29 let in ima 85 redno zaposlenih. V podjetju so zaposleni IT-strokovnjaki, specializirani za kadrovske, registracijske in plačne sisteme in sisteme e-vozovnic javnega potniškega prometa. Prvi so uvedli brezkontaktne kartice za identifikacijo, prvi so uvedli mobilne računalnike na avtobusih, prvi so uvedli brezkontaktne kartice kot plačilno sredstvo (danes standard ISO-14443) in prvi demonstrirali uporabo registracijskih kartic MIFARE PLUS in ULTRALIGHT C.

Vsa strojna oprema in programske rešitve podjetja Četrta pot so plod njihovega lastnega razvoja in izdelave. Poleg izdelave in razvoja v podjetju nudijo tudi izobraževanje in svetovanje, podporo ter garancijo opreme, vse storitve in rešitve so skladne z GDPR. Njihove rešitve uporablja preko 1.200 slovenskih organizacij oz. več kot 120.500 uporabnikov. Imajo 38 % tržni delež v segmentu največjih poslovnih skupin in podjetij v Sloveniji. Pri razvoju sodelujejo z vodilnimi svetovnimi proizvajalci IT tehnologije (NXP, Oracle, IBM, Casio ...).

cetrta pot 1-mcetrta pot 2-mcetrta pot 3-m
cetrta pot 5-mcetrta pot 6-m

Študenti so aktivno sodelovali v predstavitvi, saj so preko spletne aplikacije odgovarjali na vprašanja (poznavanje podjetja pred obiskom, raziskava ali »guglanje« Četrta pot, preden so prišli v podjetje, ali že kje delajo, kaj jih motivira pri iskanju dela oz. pri delu samem).

G. Aleš Vilfan je v nadaljevanju predstavil, kako poteka digitalizacija poslovnih procesov oziroma delo programerja/informatika v oddelku razvoj poslovnih rešitev podjetja Četrta pot d. o. o. Pokazal je nekaj primerov digitalizacije konkretnih poslovnih procesov. Študente je povabil k spremljanju potreb podjetja po novih kadrih.

V zaključnem delu našega obiska je ga. Nataša Centa predstavila, kako poteka usklajevanje  med vsebinskim delom posameznega naročila oz. potrebami strank na eni strani in razvojniki oz. IT-strokovnjaki na drugi strani.

Več informacij o podjetju na: https://www.cetrtapot.si/

Podjetje je naš obisk objavilo na spodaj navedeni povezavi:
https://www.cetrtapot.si/novice/aktivni-na-podrocju-promocije-podjetja-cetrta-pot-med-studenti.html  

Četrti poti d. o. o. in vsem zaposlenim se zahvaljujemo za zanimivo predstavitev in topel sprejem. Želimo jim uspešno delo še naprej.

Organizirala in pripravila: Branka Balantič, univ. dipl. org.

Foto: Branka Balantič

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

julij 2024
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information