ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Študentje 2. letnika programa Ekonomist so tudi junija letos pridobili mednarodne certifikate

gs1Zaradi hitrega razvoja tehnologij moramo predavatelji v pedagoški proces stalno uvajati novosti ter študentom čim bolj približati prakso. Višja strokovna šola ŠC Kranj tako od oktobra 2017 skupaj s še 20 fakultetami, visokimi in višjimi šolami sodeluje v projektu »Vključitev in uvajanje vsebin GS1 za terciarno izobraževalno raven«, ki ga vodijo na GS1 Slovenija.

 

Standardi GS1 so mednarodni standardi, ki jih različni deležniki uporabljajo pri svojih preskrbovalnih procesih povsod po svetu. Gre za integriran sistem globalnih standardov za identifikacijo, zajem in izmenjavo informacij. Standardi GS1 omogočajo, da vsi partnerji v preskrbovalni verigi govorijo isti jezik in tako pomagajo izboljšati in racionalizirati poslovne procese. Sistem je globalen, večsektorski in nadgradljiv. Ustvarjajo ga uporabniki. (www.gs1si.org/Standardi)

Od takrat dalje vsako leto v okviru projekta sodelujemo z GS1 s študenti 2. letnika programa Ekonomist in sicer z medpredmetnim povezovanjem pri predmetih Prodaja in Ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti. Vsako leto doslej so predavatelji GS1 izpeljali za študente vsaj eno predavanje. V letošnjem letu, ki ga je zaznamovala epidemija, pa smo izpeljali dve predavanji na daljavo.

V okviru predmeta Ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti smo študentom ponudili možnost pridobitve mednarodnega certifikata »Razume standarde GS1«, 1. stopnja. Naslednja stopnja se imenuje Uporablja standarde GS1, tretja pa Implementira standarde GS1.

Mednarodni cerifikat je v junju 2021 prejelo 8 naših študentov. To so: Maša Pavuna, Mark Plut, Katja Ržek, Renata Stamenkovska, Tim Boldin, Manca Doberšek, Mario Mlinar in Hana Novak. Vsem prejemnikom mednarodnih certifikatov iskreno čestitamo!

Mag. Lidija Grmek Zupanc

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information