ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Študijski obisk v Londonu in Oxfordu za ravnatelje višjih strokovnih šol v organizaciji konzorcija Erasmus+ Skupnosti višjih strokovnih šol (maj 22)

london mKonzorcij ERASMUS+ Skupnosti VSŠ je organiziral od 3. 5. 2022 do 6. 5. 2022 študijski obisk v London in Oxford.

Prvi dan obiska je bil v znamenju potovanja, zvečer pa smo si že ogledali tekmovanje med študenti različnih kolidžev na Said Business School v Oxfordu. 

Drugi dan smo si v Londonu ogledali West London Institute of Technology in poslušali predstavitve profesorjev. Njihova študentska populacija je nacionalno izredno mešana, kar smo opazili že zjutraj, ko so študentje in študentje prihajali v šolo.

Istega dne popoldne smo obiskali še Pearson BTEC Headquarters, ki naj bi imel podobno vlogo kot slovenski CPI. Mogočna stavba blizu obrežja na Temzi ohranja navzven originalno podobo, navznoter pa je prenovljena izredno sodobno.

V četrtek, 5. maja 2022, smo si ogledali okolico Bodleian Library, povedali so, da bo voden notranji ogled v petek, 6. maja dopoldne pred povratkom v Slovenijo. Sledil je ogled Kellog College (and Oxford Degree Apprenticeships).

V petek dopoldne smo si ogledali Bodleian Libray, ki je izjemno lepa. Njihove stare knjige imajo pod alarmom. Nato smo na Oxford Said Business School poslušali gostujoče predavanje dr. Petra Drobaca z naslovom: System Thinking and GOTO Projects at University. Zanimiva spoznanja bomo poskušali uporabiti pri svojem delu. Sledil je povratek domov.

Za pripravo izvrstnega programa se najlepše zahvaljujem ravnatelju Žanu Dabčeviču iz mariborske Akademije, ki je v Oxfordu doktorski študent, in Skupnosti VSŠ.

Ravnateljica Lidija Grmek Zupanc, Višja strokovna šola, ŠC Kranj

pdfstudijski-obisk-london-oxford.pdf

skupnost vss  erasmus

 

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information