ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Na konferenci Izzivi trajnostnega razvoja sta sodelovala tudi predavatelja Viktor Stare in Milena Matič Klanjšček

Dne 16.  9. 2022 je na BB visoki šoli za trajnostni razvoj Kranj potekala mednarodna spletna konferenca z naslovom: Izzivi trajnostnega razvoja.

V okviru konference sta s svojim strokovnim prispevkom z naslovom Zaznava potrošnikov o družbeni odgovornosti podjetij do okolja, v tematskem sklopu Varstvo okolja skozi oči organizacij, sodelovala tudi predavatelja naše višje šole, Milena Matić Klanjšček in Viktor Stare. V prispevku se, na podlagi primerjalne raziskave med podjetji in potrošniki, povzamejo prakse podjetij v odnosu do okolja, ter opredeli pomen pričakovanja potrošnikov o družbeno odgovorni interakciji podjetij s potrošniki z nekaterimi priporočili za podjetja.

Predavatelj Viktor Stare je obenem na navedeni konferenci predstavil tudi samostojni strokovni članek z naslovom Pravi sodelavec – ključ do uspeha poslovanja podjetja. Namen strokovnega članka je bil določiti pomen in vlogo zaposlenih pri doseganju čim višje stopnje uspešnosti poslovanja podjetja. Uspeh poslovne zamisli je v veliki meri še kako odvisen od vrste dejavnikov, tako notranjih, kot predvsem zunanjih. Strokovni članek temelji na dejstvu, da je prav ustrezen izbor zaposlenih podjetja največkrat odločujoči faktor uspešnosti njegovega poslovanja. Za lažje razumevanje pomena navedenega dejstva se članek osredotoča na turistično panogo, saj je njen uspeh še kako odvisen od ustrezne strukture zaposlenih ter njihovega odnosa do deležnikov v panogi. Poglavitna usmeritev strokovnega članka je v smeri pridobitve ustreznega zaposlenega, kot tudi na pomen oblikovanja ustrezne karierne poti posameznika, ki mu omogoča ustrezno stopnjo osebnostnega razvoja. Delo z ljudmi zaposlenega po eni strani krepi, po drugi strani pa od njega stalno zahteva osebno izpopolnjevanje, tako na strokovnem kot tudi na psihološko-človeškem področju.

Pripravila: predavateljica Milena Matić Klanjšček ter predavatelj Viktor Stare

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

julij 2024
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information